Altında EFT dönemi- Altın Transfer Sistemi nedir, nasıl yapılır?

Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Altın EFT dönemi ile artık altın da para gibi başka hesaba transfer yapılabilecek.

Altında EFT dönemi- Altın Transfer Sistemi nedir, nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
16 Temmuz 2018 Pazartesi 16:46

Yeni geliştirilen bir sistem sayesinde artık para gibi başka hesaba altın transferi yapılabilecek. Takasbank'ın geliştirdiği Altın Transfer Sistemi sayesinde kişiler, parasal transferler gibi altınını da başka bir bankadaki kendisinin veya başkasının hesabına elektronik işlem hızında gönderebilecek. İşlem için 1 gram altın ve katları baz alınacak. Altında EFT dönemi kişiden kişiye olma özelliği itibarıyla dünyada bir ilk olduğu söyleniyor. Altın Transfer Sistemi nedir, nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Altın Transfer Sistemi nedir, nasıl yapılır?

Bir banka nezdinde altın cinsinden hesabı olan bir müşteri Altın Transfer Sistemi sayesinde aynen parasal transferler gibi altınını da başka bir bankadaki kendisi veya başkası hesabına elektronik işlem hızında gönderebilecek. Altın Transfer Sistemi'nin (ATS) kişiden kişiye olma özelliği itibarıyla dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Bu sistemin yaygın olarak kullanılmasıyla birlikte altının saklanması, kaydı ve transferi gibi temel işlemler bankacılık sisteminde güvence altında gerçekleştirilecek ve bankacılık sektörü açısından da yeni kaynak ve ürünlerin ortaya çıkmasına vesile olması bekleniyor. Sistem, 1 gram ve katlarından başlayarak bir üst limit olmaksızın tasarlandı. Altın Transfer Sistemi sayesinde, kişiler parasal transferler gibi altınını da başka bir bankadaki kendisi veya başkası hesabına elektronik işlem hızında gönderebilecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar