Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü ne zaman, nereye taşınıyor?

Son günlerde Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsünün taşınması gündemde. Peki ya Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü taşınıyor mu, ne zaman, nereye taşınıyor?

Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü ne zaman, nereye taşınıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
5 Temmuz 2018 Perşembe 08:00

Marmara Üniversitesi’nin Nişantaşı kampüsü tarih oluyor. Uzun zamanıdır konuşulan taşınma sürecinde sona gelindi. Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nün 26 dönümlük arazisinin imar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konut ve ticari birimler yapılmak üzere değiştirildi. Yıllardır taşınması gündemde olan Marmara Üniversitesi'nin İletişim ve Diş Hekimliği fakültelerinin bulunduğu Nişantaşı kampüsü için düğmeye basıldı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul en pahalı noktalarından Nişantaşı Teşvikiye semtinde ve Ihlamur Kasrı'nın tarihi sit alanı sınırları içinde kalan kampüs için yeni bir plan hazırlayarak askıya çıkardı. Plan açıklama raporunda 2016 yılında Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Marmara Üniversitesi ve TOKİ tarafından imzalanan protokolde Marmara Üniversitesi mülkiyetinde yer alan Şişli Teşvikiye Mahallesi 405 ada 9, 14 ve 102 parsellerin TOKİ'ye devredildiği belirtildi.

Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü ne zaman, nereye taşınıyor?

Protokol kapsamında dağınık halde bulunan Marmara Üniversitesi yerleşkelerinin bir araya getirilmesi amacıyla Maltepe Küçükyalı'daki Orgeneral Kenan Evren Kışlası arazisinin, Marmara Üniversitesi'ne devredildiği hatırlatıldı. Üniversite kampüsünün taşınması ile birlikte atıl hale gelecek ve “Riskli Yapı” kapsamına alınan yapılara yönelik planlama çalışması yapıldığı ifade edildi. Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsünün Maltepe’deki çalışmalar bitmediği için henüz taşınılması söz konusu değil ancak İletişim Fakültesi'nin Bahçelievler'e taşınacağı kararı verildi. Fakülte 2018-2019 eğitim öğrentim döneminde Bahçelievler Yerleşkesi'nde öğretim faliyetine devam edecektir.

Konuyla ilgili olarak CHP’li Mahmut Tanal’ın Twitter yorumu

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar