Trump isteğini NATO liderlerine kabul ettirdi

ABD Başkanı Trump, NATO üyelerinin GSYİH'nin yüzde 2'si kadar savunma harcaması hedefini 2024 yılı yerine hemen şimdi gerçekleştirmesini talep etmişti. Trump ''Kabul ettiler'' açıklaması yaptı.

Trump isteğini NATO liderlerine kabul ettirdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
12 Temmuz 2018 Perşembe 13:29

ABD Başkanı Donald Trump, NATO üyelerinin GSYİH'nin yüzde 2'si kadar savunma harcaması hedefini 2024 yılı yerine hemen şimdi gerçekleştirmesini talep etti.

Bunun üzerine NATO zirvesinde liderler programda olmayan acil toplantı düzenledi. Ardından Trump ''Kabul ettiler'' açıklaması yaptı.

Zirvedeki diplomatik kaynaklara göre Trump ''ABD, Avrupa'yı sübvanse edebilmek için cebinden fazladan on milyarca dolar ödüyor. Tüm üyeler 2024'e dek GSYİH'nin en az yüzde 2'sini savunmaya harcama sözünü hemen şimdi yerine getirmeli ve bu oran nihayetinde yüzde 4'e çıkmalı'' dedi.

Trump NATO'dan çıkma tehdidinde bulundu mu?

Trump'ın aksi takdirde ABD'yi NATO'dan çıkaracağı tehdidinde bulunduğu iddiası daha sonra yalanlandı. Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ''Trump NATO'dan çıkmakla tehdit etmedi, sadece NATO üyelerinin savunma harcamaları hedeflerini daha kısa zamanda tutturmalarını talep etti'' dedi.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar