İstanbul Müftüsü: Gençler serdengeçtidir, adanmıştır

KYK yurtlarında kalan gençlerle buluşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, "Gençler serdengeçtidir, adanmıştır ve risk alabilen özelliğe sahiptir. Onların bu özellikleri savaşta ve cihatta çok önemli hizmetlere yaramaktadır. Nitekim 15 Temmuz'da da bunun örneklerini gördük" dedi.

İstanbul Müftüsü: Gençler serdengeçtidir, adanmıştır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
16 Aralık 2018 Pazar 14:10

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Üsküdar Valide-i Cedid Camisi'nde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan gençlerle sabah namazında buluştu.

Burada konuşan Yılmaz, Müslümanların insanları kurtarmak gibi anlamlı ve önemli bir görevleri olduklarını söyledi: "Müslümanın görevi insanları helak etmek değil; kurtarmak, hidayetle buluşturmak, onları kulluğa hazırlamaktır. Peygamberimiz böyle yapmıştır. Onun izinden giden alimler, arifler ve Allah dostları böyle yapmıştır. Bu coğrafyayı bize armağan eden ecdadımız da böyle yapmıştır. Bugün de bu işe gönül veren insanlar bunun derdindedir. Sizler de bunun derdinsiniz ki bugün bu mabettesiniz."

Gönüllere dokunmanın çok anlamlı ve değerli olduğunu vurgulayan Yılmaz şöyle devam etti: "Kalpten kalbe yol vardır. O yolu bulabildiğiniz zaman yıllar sonra o mesajların yine gönüllerde yaşadığını görüyoruz. Şeb-i Arus'unu idrak ettiğimiz Hz. Mevlana'nın 800 sene önceden söyledikleri, yazdıkları, anlattıkları adeta bugün söylenmiş gibi tazeliğini koruyor. Hz. Mevlana onları hem gönülden söylüyordu hem de gönüllere ulaşsın diye söylüyordu. Derdi gönle ulaşmak, gönül inşa etmekti. Gönüllere dokunmaktı. Bugün Hz. Mevlana'nın Mesnevi'sini okuduğunuz zaman sanki bugün için, bugünün insanına bugünün gencine bizlere söylenmiş gibi hissediyorsunuz. Dünden bugüne yazılmış bir mektup gibi olduğunu fark ediyorsunuz. Çünkü gönül kocamıyor, fani değil. O ilahi menşeili bir varlık."

"Onların bu özellikleri savaşta ve cihatta çok önemli"

Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Gençler serdengeçtidir, adanmıştır ve risk alabilen özelliğe sahiptir. Onların bu özellikleri savaşta ve cihatta çok önemli hizmetlere yaramaktadır. Nitekim 15 Temmuz'da da bunun örneklerini gördük. Bedenlerini kurşunlara teslim eden ve bu ülkedeki o hain kalkışmanın önüne geçmeyi sağlayanların çoğunluğu genç kardeşlerimizdi. Onların serdengeçtiliği ve civanmertliğiydi. Bundan sonra da yine o genç kardeşlerimizin direnci ve fedakarlığı bu bayrağın inmemesini, ezanların dinmemesini sağlayacak ve bu millet inşallah ebediyete kadar bu ülkede imanla, Kur’an’la ve İslam’la yaşayacak. Onun için gençlere yapılan hizmetleri önemsiyor, onlara yönelik faaliyetlerin içinde olmaya gayret ediyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar