'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına bağış yağdı! Kim ne kadar bağış yaptı?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle afetzedelerin yaralarını sarmak için "Türkiye Tek Yürek" adlı kampanyaya yaptığı bağışlarla destek veren milyonlarca kişi sayesinde 115 milyar 146 milyon 528 bin lira rekor bağış toplandı. SMS ile yapılan bağışlar ise 9 milyonun üzerinde.

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına bağış yağdı! Kim ne kadar bağış yaptı?
Son Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 09:29
16 Şubat 2023 Perşembe 08:52

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinde yaraları sarmak için düzenlenen yardım programı tüm televizyon kanallarında canlı olarak yayınlandı.

Başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis’i etkileyen depremlerin yıkıcı sonuçlarını yaşayan vatandaşlarımız için Türkiye’nin tek yürek olduğu canlı yayın, tüm kanallarda aynı anda ekranlara geldi.

Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu, Didem Arslan Yılmaz moderatörlüğünde yapılan ortak yayında sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve halk depremzedelere destek oldu.

“Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyasında sevilen dizi ve program yüzlerinin toplayacağı yardımlar AFAD ve Kızılay’a bağışlanacak.

"TEKYÜREK" yazıp 1866'ya da mesaj göndererek AFAD'a 50 TL, 2668'e mesaj göndererek Kızılay'a 50 TL bağışta bulunulabiliyor. 

0212 707 01 00 telefon numarasını arayarak bağışta bulunabilirsiniz.

İŞTE 'TÜRKİYE TEK YÜREK' KAMPANYASINA BAĞIŞ YAPANLAR...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak yayına bağlanarak şu açıklamayı yaptı:

"Kahramanmaraş'ımızın 2 ayrı ilçesinde 9 saat arayla yaşadığımız deprem hepimizin yüreğini yakan can kayıplarına yol açmıştyır. Fevkalade bir mücadeleyle ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz. Asrın felaketini birlikte omuzladığımız herkese şükranlarımı sunuyorum. Kolları sıvadık Mart ayı başı itibarıyla 30 bin konutun temelini atarak inşaate başlıyoruz. İnsanımızın güvenle, huzurla oturacağı konutları yaparak bunun da üstesinden geleceğiz. Kabine üyeleri ve kabine toplantısına iştirak eden kamu görevlileri olarak şahsımızın ve arkadaşlarımızın maaşlarından yaptıkları taahhütler ve iş insanı bakanlarımızın katkılarıyla depremzedeler için AFAD'a toplamda 136 milyon 589 bin lira bağışta yardımda bulunduk. İnşallah bugünkü kampanyada toplanacaklarla birlikte AFAD hesabına gelerek depremzedeler için kullanılacaktır. Bugün inşallah tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakamla milletimiz yüce gönüllülüğünü bir kez daha gösterecektir. İlk başta Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan 100 milyar lira olarak bir destek verdik, bundan sonra da aynı şekilde konutların yapımı sırasında da bu destek devam edecektir. Bir yıl içinde bu konutları tamamlayacağız ve sahiplerine teslim edeceğiz." 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar