Prof. Dr. Naci Görür'den Adana için deprem açıklaması: Sorgun fayı kırılmadı...

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş ve Hatay depremleri sonrası dikkat çektiği Adana için yeni açıklamalarda bulundu. "Bu işleri siyasileştirmeyelim" diyerek bir sitemini de dile getiren Görür, uyarısını yineledi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Adana için deprem açıklaması: Sorgun fayı kırılmadı...
Son Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 13:14
28 Nisan 2023 Cuma 13:12

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından Adana'ya bu depremlerin olası etkisi, stres transferi uyarıları yapan Görür, kendisine bu konuda sorular geldiğini belirterek yeni bir açıklama yaptı. Adana'da dallanarak devam eden Sorgun fayına dikkat çeken bilim insanı, bir de sitemde bulundu.

Prof. Görür'ün açıklamaları şöyle:

"Arkadaşlar, Adana hep soruluyor. Herkes aynı şeyi tekrar tekrar soruyor. Kaygılarınızı anlıyorum ama mümkün olduğunca insanımıza yararlı olacak, onları doğru yönlendirecek konular üzerinde duralım. Maraş'ta 7,5 deprem üreten Sürgü fayı kırıldı ama onun batı-güneybatı uzanımı olan Sorgun fayı kırılmadı. Bu fay Adana havzasına dallanarak devam ediyor.

Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde DAF’ın kolları var. Bu kollar üzerine Maraş ve Gaziantep depremleri stres transfer etmiş olabilir diye yönetimleri uyardık. Amaç doğru şeyler yapmak, yerleşim yerlerimizi deprem dirençli yapmak.

"BİLİM HOŞUMUZA GİDENİ, İSTEDİĞİMİZİ SÖYLEMEZ"
Bilim durum ne ise onu söyler, istediğimizi, hoşumuza gideni değil. Lütfen insanları suçlamayalım, söylemedikleri şeyi söylemiş gibi yapmayalım bu işleri siyasileştirmeyelim. Gelin hep beraber deprem konusunda insanlarımıza, yöneticilerimize destek olalım, sevgiyle.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar