için kaldı

Bakan Kurum: Şehirler ve köylerde 272 bin konut yöresel mimariye uygun yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilde şehirler ve köylerde 272 bin konut yöresel mimariye uygun yapılacak. Depremde hasar gören şehirlerin yeniden ihyası ve inşası için Şubat 2023’ün sonuna kadar 14 bin 500 konutun ihalesinin tamamlanıp inşaatlara başlanması hedefleniyor.

Bakan Kurum: Şehirler ve köylerde 272 bin konut yöresel mimariye uygun yapılacak - Sayfa 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem, sel ve yangın gibi doğal afetlerin ardından vatandaşların yarası hızlıca sarılarak en kısa sürede yeni konut ve iş yerlerinin inşalarına başlandı. Afetlerden etkilenen vatandaşların yeni konutları ve iş yerleri 1 yıldan kısa sürede teslim edilerek bu inşa süreci içerisinde vatandaşlara kira ve taşınma desteği sağlanıyor.

1 17
 
Bakan Kurum: Şehirler ve köylerde 272 bin konut yöresel mimariye uygun yapılacak - Sayfa 2

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilde yaklaşık 14 milyon kişiyi doğrudan etkileyen depremlerin ardından da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte harekete geçti.

2 17
 
Bakan Kurum: Şehirler ve köylerde 272 bin konut yöresel mimariye uygun yapılacak - Sayfa 3

“Ovalardan dağlara doğru yeni yerleşim modeli süreci”

Deprem bölgede hayatı biran önce normale döndürmek amacıyla hasar tespit çalışmaları hızlı bir şekilde aralıksız yürütülüyor. Bakan Murat Kurum, ovalardan dağlara doğru yerleşimi önceleyen bir amaçla yeni yerleşim alanları tespit etmek için depremden etkilenen bölgelere havadan ve karadan incelemelerde bulundu.

3 17
 
Bakan Kurum: Şehirler ve köylerde 272 bin konut yöresel mimariye uygun yapılacak - Sayfa 4

Afetzedeler için “asrın felaketi”nde ovalardan dağlara yerleşim modelinin belirlenmesinde yapılan koordinasyon toplantılarında öncelikle 11 ilde yerel yöneticiler ve STK’larla bir araya gelinerek yeni şehirlerin kültürel, demografik, sosyolojik, coğrafi hassasiyetleri dikkate alındı.

4 17