Malatya'da 5.4 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ ve çevre illerde hissedildi.

Malatya'da 5.4 büyüklüğünde deprem
Son Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 13:57
27 Şubat 2023 Pazartesi 12:14

Merkez üssü Malatya Yeşilyurt'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 6,96 km derinlikte gerçekleşti.

Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi. Depremin etkisiyle Malatya'daki hasarlı bazı binalarda da göçük oluştuğu öğrenildi. 

Öte yandan sarsıntının ardından vatandaşların meydanlara toplandığı görüldü.

AFAD'tan yıkılan binalara ilişkin ise "Yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir." açıklaması yapıldı.

1 KİŞİ YAŞAMINI YİTRİDİ

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Malatya'daki depremde bir kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Sezer, öte yandan 69 kişinin ise yaralandığını belirtti.

20 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'daki depremde ilk belirlemelere göre 22 binanın yıkıldığını, 20 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Özer, "5 vatandaşımızı da enkazlardan kurtardık." dedi.

AĞIR HASARLI BİNA YIKILDI

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eşya almak için eve giren bir baba ve kızının enkaz altında kaldığını söyledi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar, "1 saat kadar önce Kozluk Beldemizde 5.6'lık bir deprem oldu. O sırada çalışmalar yapıyorduk. Birkaç yıkıntı olduğunu duyduk. Şef Bayram Mahallemizde 4 katlı bir bina yıkıldı. Malesef vatandaşımız köyden gelmiş, ailesiyle birlikte. Eşi aşağıda beklerken 4. kattaki evinden eşyasını almaya gidiyor ve o arada depreme yakalanıyor." dedi.

Çınar sözlerine şöyle devam etti:

Bir ses alındı, şu anda da arama ekipleri enkazın başındalar. 10 binadan biz yıkıldı haberini aldık ama burayla ilgili içerisinde insanların olduğu bilgisi geldi. Diğer binalarla ilgili böyle bir bilgi gelmediği için oralara gitmedik. 40-50 bin civarında hasarlı binalarımız var. Muhtemelen tedbiren insanlar yakınlarına gittiler ama yine de eşyasını almak isteyenler oluyor.

HASARLI BİNALARIN YAKININA BİLE YAKLAŞMAMAK GEREK

CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 5.6 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Prof. Dr. Ersoy, "Yaşanan iki büyük depremden sonra tüm fay hatlarında ve Türkiye'de dengelerin bozulduğunu ve bu büyüklükteki depremlerin artığını görüyoruz. Bence bu normal. Daha önce zaten olabileceğini söylemiştik. Hasarlı binaların yakınına bile yaklaşmamak gerekiyor. İnşallah altındaki insanlar sağ çıkarlar. Diğer depremlerde zarar görmüş binalar 5'i geçen depremlerde yıkılabilir. Bu depremler devam edecek, bunu aklımızdan çıkarmamamız lazım. Büyük bir depremle ilişkili olduğunu söylemek son derece zor." ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar