Bakan Kurum: 1 milyon bağımsız bölümün hasar tespitini yapmış olduk

Bakan Kurum, “Toplam 23 bin 59 arama kurtarma personelimizle bir kardeşimizin, bir vatandaşımızın daha hayata tutunabilmesinin mücadelesini veriyoruz. 10 ilde 171 bin 882 bina incelendi. Bu binalarda toplamda 1 milyon bağımsız bölümün hasar tespitini yapmış olduk. Şu an itibariyle 10 ilimizde 24 bin 921 binada 120 bin 940 bağımsız bölümün acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık." dedi.

Bakan Kurum: 1 milyon bağımsız bölümün hasar tespitini yapmış olduk - Sayfa 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası koordinasyonunu yürüttüğü Gaziantep’te incelemelerini aralıksız sürdürüyor.

1 13
 
Bakan Kurum: 1 milyon bağımsız bölümün hasar tespitini yapmış olduk - Sayfa 2

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ilk anından itibaren tüm il, ilçe ve köyleriyle Gaziantep’te devletin ve milletin tam bir seferberlik ruhuyla 85 milyonun tek yürek çalıştıklarını, mücadele verdiklerini vurguladı. Bakan Kurum, “Enkaz alanlarında, barınma alanlarında vatandaşımızı yeni hayatını yaşayabileceği yaşam alanlarının inşasında hep birlikte bu mücadeleyi veriyoruz. Şu an itibariyle Gaziantep’teki can kaybı sayımız 3 bin 273'e ulaştı. Arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde ekiplerimizin, AFAD’ımızın, UMKE’mizin, gönüllerimizin, jandarmamızın, askerimizin emniyet güçlerimizin, tüm kardeşlerimizin mücadelesi çerçevesinde de 13 bin 325 vatandaşımızı da afetten yaralı olarak kurtardık. Tedavileri biten vatandaşlarımız var, devam eden vatandaşlarımız var. Onların da tedavilerini an be an takibini gerçekleştiriyoruz. Ben bir kez daha hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı kardeşlerimize, vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.

2 13
 
Bakan Kurum: 1 milyon bağımsız bölümün hasar tespitini yapmış olduk - Sayfa 3

"Biz büyük bir aileyiz, güçlü bir milletiz, büyük bir devletiz”

 Depremde hayatını kaybeden vatandaşların aileleriyle yaralılara bugün ve bundan sonraki süreçte de her türlü ihtiyaçlarını giderecek çalışmaları hep birlikte yapacaklarını belirten Bakan Kurum, “Biz çok büyük bir aileyiz, çok güçlü bir milletiz, çok güçlü bir devletiz. Yapılması gerekenleri de işte aynı anlayışla, aynı şuurla sahaya yansıtmaya gayret gösteriyoruz. Türkiye olarak da inşallah hem hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine, hem de yaralılarımıza hem bugün, hem de bundan sonraki süreçte her türlü ihtiyacı giderecek çalışmalarımızı da hep birlikte yapacağız.” dedi.

3 13
 
Bakan Kurum: 1 milyon bağımsız bölümün hasar tespitini yapmış olduk - Sayfa 4

“Toplam 23 bin 59 arama-kurtarma personelimizle bir kardeşimizin, bir vatandaşımızın daha hayata tutunabilmesi mücadelesini veriyor, bu hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz”

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Bakan Murat Kurum, “İlk dakika itibariyle bin 324 binada arama kurtarma faaliyeti yaparken, şu an AFAD öncülüğünde 36 enkazda yine 3 bin 354 arama kurtarma personelimizle, iş makinelerimizle birlikte yoğun bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Toplam 23 bin 59 arama kurtarma personelimizle bir kardeşimizin, bir vatandaşımızın daha hayata tutunabilmesi mücadelesini veriyor, bu hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz. İşte 89’ncu, 110’ncu ve 138’nci saatte yine vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Şengül’ümüz, Ahmet’imiz, Mehmet’imiz yaşama, inşallah arama kurtarma ekiplerimizin mücadelesiyle tutunacaklar.” ifadelerini kullandı.

4 13