Düzce'de deprem meydana geldi

AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu çok sayıda ilde hissedildi. Düzce ve çevre illerde panik nedeniyle 68 kişi yaralandı. Depremde evden çıkmaya çalışan bir kişi dengesini kaybederek kafasını merdivene çarptı. Beyin kanaması geçiren vatandaş hayatını kaybetti.

Düzce'de deprem meydana geldi
Son Güncelleme: 23 Kasım 2022 Çarşamba 13:26
23 Kasım 2022 Çarşamba 04:18

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

GENİŞ BİR ALANDA HİSSEDİLDİ

Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar yaşandı, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü. Düzce Adliyesi'nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü.

Deprem nedeniyle araçlarına yakıt almak isteyenler, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu. Artçı sarsıntıların devam ettiği kentte soğuk hava nedeniyle battaniyelere sarılan vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

BAKAN SOYLU: 70'İN ÜZERİNDE ARTÇI SARSINTI OLDU

Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Depremin olduğu 04.08'den itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arz ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız valilerimizle de görüşürken illeriyle ilgili bilgileri aldılar. 70’in üzerinde artçı sarsıntı oldu. En son 6:50’de 4,3'lük artçı geldi. Bu sebeple az hasarlı ve hasarlı binalarda durmamak gerekli. Bize ağır hasarlı bir bina bildirimi gelmedi. Yaklaşık 30’un üzerine yaralı söz konusu. 1 yaralımız ağır, hayati tehlikesi var. Bolu’da da atlamadan kaynaklı leğen kemiği kırık bir vatandaşımız var" bilgisini paylaştı. 

"ELEKTRİK KESİNTİLERİ KONTROL AMAÇLI"

İçişleri Bakanı ayrıca Düzce'deki elektrik kesintilerinin kontrol amaçlı yapıldığını ve birçok noktaya yeniden elektrik verildiğini söyledi. 

AFAD'dan yapılan açıklamada da "Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz" denildi.

BAKAN KOCA: YARALI SAYISI 1'İ AĞIR 35

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce depremine ilişkin "Gölyaka'daki depremde Düzce'de 1'i ağır 32, İstanbul'da 1, Bolu'da 1, Zonguldak'ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35'tir" ifadesini kullandı.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce'de 1'i ağır 32, İstanbul'da 1, Bolu'da 1, Zonguldak'ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35'tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor" bilgisini paylaştı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar