Depremden önce ve sonra Kahramanmaraş! Fotoğraflar yıkımı ortaya koydu

Şehirlerin kültürel, tarihi ve mimari niteliklerini belgelemek için 360 derece görüntülenmesini hedefleyen "Şehir Atlası" projesi kapsamında, deprem öncesi ve sonrasında Kahramanmaraş'ta çekilen fotoğraflar, yıkımı gözler önüne seriyor.

Depremden önce ve sonra Kahramanmaraş! Fotoğraflar yıkımı ortaya koydu - Sayfa 1

Türkiye`nin farklı şehirlerinde kültür ve tarih envanteri oluşturarak "sanal tur" aracılığıyla hizmet vermek için başlatılan Şehir Atlası projesi kapsamında bir ekip, yaklaşık bir yıl önce Kahramanmaraş`ta da havadan ve yerden çok sayıda alanın fotoğrafını çekti.

1 13
 
Depremden önce ve sonra Kahramanmaraş! Fotoğraflar yıkımı ortaya koydu - Sayfa 2

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı işbirliğinde yapılan çalışmalarda, kentin 600 farklı noktasını fotoğraflayan proje ekibi, depremin ardından tekrar Kahramanmaraş`a giderek aynı yerden fotoğraf çekmeye çalıştı.

2 13
 
Depremden önce ve sonra Kahramanmaraş! Fotoğraflar yıkımı ortaya koydu - Sayfa 3

Ekibin deprem öncesi ve sonrasında aynı yerden çektikleri görseller, "asrın felaketi"nin kentte yarattığı yıkımı gözler önüne seriyor.

3 13
 
Depremden önce ve sonra Kahramanmaraş! Fotoğraflar yıkımı ortaya koydu - Sayfa 4

Şehir Atlası Proje Direktörü Muhammet Kurtcephe yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş`tan önce Türkiye`nin birçok şehrinde çekim yaptıklarını söyledi.

4 13