Bakan Kurum: Birlikte ortak kararlar çerçevesinde hızlı hareket etmek zorundayız

Bakan Kurum “Bilim insanlarımız, uzmanlarımız ve diğer tüm paydaşlarımızla birlikte ortak kararlar çerçevesinde hızlı hareket etmek zorundayız.” dedi.

Bakan Kurum: Birlikte ortak kararlar çerçevesinde hızlı hareket etmek zorundayız
Son Güncelleme: 11 Mart 2023 Cumartesi 18:24
11 Mart 2023 Cumartesi 09:11

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli çalışmaları kapsamında uzmanların, bilim insanlarının ve akademisyenlerin katılımıyla oluşturulan kurul bugün Gaziantep’te toplandı. Toplantıya Başkanlık eden Bakan Kurum, “Bilim insanlarımız, uzmanlarımız ve diğer tüm paydaşlarımızla birlikte ortak kararlar çerçevesinde hızlı hareket etmek zorundayız” diyerek toplantıyı başlattı. Toplantıda deprem sonrası ortaya çıkan durumun yönetimi, ihya ve yeniden inşa sürecinde uygulanacak politikalar ile tüm afetlere karşı dirençli şehirlerin oluşturulması konuşulacak.

Toplantıda deprem dışında başta yangın, sel, heyelan, olmak üzere iklim krizine bağlı afetlerle mücadele politikalarının da belirlenmesi için çalışmalar yapılacak. Bu noktada  Bakan Kurum’un açılış konuşmasıyla başlayan kurulun bu ikincitoplantısında şehirlerin ihya ve inşasından mekânsal planlama, hasar tespitten tarihi ve kültürel mirasın korunmasına; akıllı şehirlerden enkaz ve atık yönetimine; iklim dostu şehirlerdenkriz yönetimi ve iletişimine kadar farklı alt kurulların oluşturulması bekleniyor. İçerisinde inşaat mühendisi, jeolog, şehir plancısı, sosyolog, mimar, kentsel dönüşüm uzmanı, atık yönetimi, iklim değişikliği ve iletişim uzmanlarının olduğu Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Çalışma kurulları  busürecin yönetiminde ektin bir rol oynayacak.

Bakan Kurum, toplantı sonrası alınan kararlarla ilgili bir basın açıklaması yapacaktır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar