için kaldı

İBB Başkanı İmamoğlu: Binaların yıkılması kader olamaz

Katıldığı canlı yayında konuşan İmamoğlu, depremin doğal olduğunu bu gerçekle yaşanması gerektiğini fakat binaların yıkılmasının kader olmayacağını söyledi.

İBB Başkanı İmamoğlu: Binaların yıkılması kader olamaz
Son Güncelleme: 15 Şubat 2023 Çarşamba 17:05
15 Şubat 2023 Çarşamba 10:35

FOX TV canlı yayınına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem hakkında konuştu. İmamoğlu, binaların yıkılmasının kader olmayacağını ifade etti.

İmamoğlu’nun konuşmalarından  satır başları şöyle;

Deprem doğanın bir kuralı ama kader olmayan bir şey var, o da binaların yıkılması. Tedbir almamız gerekli. Bu bizim dinimizde de var. İnancımızı bi kısır söylemlere hapsetmeye kalkanları kınıyorum.


İnsanlara ev , iş yeri değil tabut yapmışlar. Deprem bir gerçek ve bununla yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu işin tarafı yoktur, ortak karara imza atmayan yönetici olmaz. Asrın felaketini değil, asrın ihmalini konuşmalıyız

Hatay’ı kendimize ana odak seçtik buna karar veren AFAD. Ama biz diğer bölgelerimizle de ilgileniyoruz. Cenaze hizmetlerinden tutun da sağlığa kadar hizmet sahasının içindeyiz

İstanbul depreme hazır mı?

İstanbul’da çok hızlı hareket etmemizin gerektiğini farkındayız. Deprem için bir kurul oluşmalı bunu Bakanlığa ilettik. Bu mesele İstanbul’un can meselesi."

İmar barışı hakkında da konuşan İmamoğlu, "İmar Barışı uygulaması çok riskli. Milletin parasını almak için uygun olmayacak bir işe göz yumuyorsunuz. İstanbul odaklı bu ayın sonu gelmeden bir çağrı yapakak bakanlıktan beklentimizi, vatandaşlarımıza sorumluluklarımızı anlatacak bir toplantının hazırlığı içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar