4.7 büyüklüğündeki Sivas depremi neyin habercisi?

Sivas'ın Gürün ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem herkesi korktu. Deprem sonrası Tv100'de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda bulundu. Görür, Sivas depremi için "Aktif fay var, Anadolu'nun batıya hareketinin bir sonucu" cümlelerini kullandı.

4.7 büyüklüğündeki Sivas depremi neyin habercisi?
Son Güncelleme: 25 Şubat 2023 Cumartesi 07:16
25 Şubat 2023 Cumartesi 07:06

Sivas'ın merkez üssü Gürün ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası herkes endişelendi. Saatler öncesinde meydana gelen deprem için Prof. Dr. Naci Görür, Tv100'ün 'Sesimi duyan var mı?' programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

ANADOLU'NUN BATIYA HAREKETİNİN BİR SONUCU

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan depremler konusunda sürekli uyaram Görür Sivas'taki deprem hakkında, Mersin'e kadar gelen Eceniş fayına dikkat çekti, "Çok geniş aralıklarla deprem meydana geirebilir, aktif bir faydır. Anadolu iki fay hattı boyunca hareket ettiğinde rijit bir cisim düşün hareket ettiği zaman içinde parçalanıyor, kırılıyor. Anadolu'nun batıya hareketinin bir sonucu. Muazzam Türkiye gibi bir kitle hareket ederse parçalanır, kırılır. Onlar da fayları oluşturuyor. Anadolu geldiği zaman orada Yunan karası çıkınca kafayı aşağaıdaki Afrika'ya çeviriyor. Onun üzerine de kuzy-güney yönünde buralar geriliyor." dedi.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ!

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, dün Sivas Gürün'ün de afet bölgesi ilan edildiğini açıklamıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar