Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece açıklaması

AK Parti'nin Büyükçekmece adayı da olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  İstanbul Büyükçekmece'deki iddialara ilişkin konuştu.

AK Parti'nin Büyükçekmece adayı da olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  İstanbul Büyükçekmece'deki iddialara ilişkin konuştu.

Uysal'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Hiçbir yerde olmayan seçmen hareketliliği yaşanmış.

- Seçmen kayıtlarındaki değişiklik organize bir durum.

- Büyükçekmece'de boş arsada seçmen görünüyor. İnşaata başlanmayan yerlerde adres oluşturulmuş. İş yerleri konut gibi gösterilmiş. Ruhsatlı binaların üzerine hayali katlar oluşturulmuş. Hayali katlara seçmen kaydedilmiş. Kaydı dondurulmuş seçmenlere yeni seçmenler kaydedilmiş.

- Seçim öncesi 736 seçmen kaydına itiraz ettik.

- Büyükçekmece'de 26-27 bin seçmen hareketliliği var.

- AK Parti üyeleri seçim listelerinden düşürülmüş.

- Seçim neticesini etkileyecek bir operasyon yapılmış.

- Mesele artık savcılığa intikal etmiştir. 5 belediye başkan yardımcısı ve Hasan Akgün'ün ifadeye çağrıldığını biliyoruz. Savcılık soruşturma dosyasında bunların takibi yapılacak ve nihayetinde bu bir şekilde açığa çıkacaktır.

- Seçim tarihinde görülmemiş organize bir iş var.

- Büyükçekmece'de seçimlerin iptal edileceğini düşünüyorum.

- Büyükçekmece'deki seçimler iptal edilirse, buradaki trafiğe baktığımızda İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri de bundan etkilenir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesi sona erdi Cumhurbaşkanımız uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleştirecek