Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme saat 16.10'da başladı. İkilinin görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Özel, görüşmeden sonra açıklama yapmadan AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı!

Gözler, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Türkiye siyasetinde yeni bir viraj olarak görülen kritik görüşmeye çevrildi. CHP Genel başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü. Görüşme yaklaşık 1 saat 35 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı görüşme, CHP’nin 47 yıl sonra birinci; AK Parti’nin ise 22 yıl sonra ilk kez ikinci parti olduğu tabloda gerçekleşecek olmasıyla da tarihi önem taşıyor.

8 YIL SONRA İLK

AK Parti ile CHP liderlerini de 8 yıl sonra bir araya getiren görüşme, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yerine AK Parti Genel Merkezi’nde yapıldı.Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından liderlerden herhangi bir açıklama gelmedi.

 Görüşmede ana maddesinin yeni anayasa olması beklenirken, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gündemindeki diğer başlıklar olduğu belirtildi.

Özgür Özel’i AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş karşıladı. Özel’e ziyaretinde CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da eşlik etti.

Özel ve beraberindekiler karşılamanın ardından içeriye geçti.

RESEPSİYONDAKİ İLK TEMASLA ŞEKİLLENDİ

İkili arasındaki görüşmenin detayları 23 Nisan’da TBMM’deki resepsiyonda gerçekleşen ilk temasın ardından resmen şekillendi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti liderlerine mermerli salonda verdiği çay davetinde, iki isim 15 dakika görüşme fırsatı bulmuştu.

Ankara kulislerinin haftalarca peşinden koştuğu görüşmenin ana gündemini de böylece yeni anayasa oluşturmuştu. 

Kritik görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

AK PARTİ'DEN "BOŞ SANDALYE" AÇIKLAMASI

Görüşmede, Özel'in yanında eski Washington Büyükelçisi ve CHP Milletvekili Namık Tan da yer alırken, AKP heyetinden de Elitaş bulunuyor. Basına verilen toplu karede ise Erdoğan’ın yanındaki boş sandalye dikkat çekti. AKP’den yapılan açıklamaya göre; boş koltuk ve oturma düzeni herhangi bir anlam içermiyor. Odanın mevcut oturma düzeni korunarak Özel kabul edildi.

İBB İGDAŞ, Halk Ekmek, Hamidiye Su'yu halka arz etmeye hazırlanıyor Öğretmenlere bir müjde daha! Geçiş ücreti ne kadar oldu? Dondurulmuş insanlar hayata dönebilecek Bahar Candan örgütün kasası çıktı 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili davada karar çıktı