Serkan Yumru kimdir? Serkan Yumru’nun Adnan Oktar ile bağlantısı ne?

Adnan Oktar grubuna yönelik yapılan ikinci dalga operasyonu kapsamında Adnan Oktar’ın sağ kolu olarak bilinen Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru’nun gözaltına alındığı açıklandı. Peki ya Serkan Yumru kimdir? Serkan Yumru vertigo hastası mı?

Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonlar sürüyor. Adnan Oktar soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru’nun saklanmasına yardım ettiği iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Serkan Yumru kimdir? Serkan Yumru’nun Adnan Oktar ile bağlantısı ne?

Serkan Yumru kimdir?

Adnan Oktar grubunun 2 numaralı ismi olduğu belirtilen ve operasyondan beri firari olarak aranan Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün koordineli çalışmasıyla Eyüpsultan, Göktürk’te gizlendikleri adreste yakalandı. 2 isme gizlenmelerinde yardım eden 7 kişi de gözaltına alındı. Adnan Oktar’ın sağ kolu olduğu belirtilen Serkan Yumru Emniyette sorguya alındı. 

Serkan Yumru kod Adı : Global Serkan. Düzenli olarak Kadilli'deki merkezde Adnan Oktar'ın evinde nöbet görevini yapar. Örgüt adına sosyal medyada propoganda faaliyetleri yapar. Kayışdağın'daki örgüt evinde ikamet eder.

Serkan Yumru vertigo hastası mı?

Serkan Yumru'nun görüntülerinden de anlaşılacağı üzere cildinde renk değişiklikleri var. Bu belirtileri Serkan Yumru'nun vertigo hastası olabileceğini gösteriyor.

Adnan Oktar'ın grubunda olan isimler

Gülşah Güçyetmez

Badem Şekeri kod adıyla yapılanmaya üye kazandırma görevi üstlendiği ifade edilen Gülşah Güçyetmez'in Kandilli'de Adnan Oktar'la yaşadığı aktarılıyor.

Ulviye Didem Ürer

Kod adı Dido olan ve Adnan Oktar'dan sonraki en yetkili kişi olduğu iddia edilen Ulviye Didem Ürer'in yapılanmada hücre sisteminin dışında olduğu ve her bilgiyi bilen 5 kişiden biri olduğu söyleniyor. Sabah gazetesinin emniyet kayıtlarından aldığını yazdığı ayrıntılarda ise şu ifade göze çarpıyor: "Çeşitli erkeklerin örgüte faydalı hale gelmesi için sosyal hesapları üzerinden flört eder."

Merve Büyükbayrak

Kod adı Fevzi olan ve Kandilli'de Adnan Oktar ile birlikte yaşadığı iddia edilen Merve Büyükbayrak'ın para akışı, dosya takibi ve grup evlerinde kalan bacıların işlerini yürüttüğü emniyetin kayıtlarında yer alıyor. Şu ifadeler ise dikkat çekiyor: "Örgütten ayrılanlara karşı yürütülen iftira ve itibarsızlaştırma kampanyasının içeriklerini oluşturur."

Aslı Efeoğlu

Maviş Aslı kod adıyla Kandilli'de Adnan Oktar ile birlikte yaşadığı ileri sürülen Aslı Efeoğlu'nun bacılar ve kız kardeşler grubundan sorumlu olduğu, grup evlerindeki iç konuları yönettiği ve örgütün faaliyetlerini takip ettiği ifade ediliyor.

Gülgün Göktan

Adnan Oktar ile aynı odada kaldığı aktarılan ve Güşgüş, hanımcım kod adıyla yönetici bacı konumunda olduğu söylenen Gülgün Göktan da diğer kediciklere benzer şekilde şöyle tanıtılıyor: "Örgütteki hücre sisteminin dışında olan ve her bilgiyi bilen 5 kişiden biridir. Çeşitli erkeklerin örgüte faydalı hale gelmesi için sosyal hesapları üzerinden flört eder."

Tarkan Yavaş

Yönetici konumunda olduğu iddia edilen Tarkan Yavaş'ın hukuk dahil olmak üzere her konuda bilgi sahibi olduğu biliniyor. Yapılanma içinde inisiyatif kullanabildiği ve Adnan Oktar'ın sözcülüğünü yaptığı dile getiriliyor.

Ece Koç

Uluslararası makalelerin yayınlanması ve konferansların organizasyonu ile ilgilendiği iddia edilen Ece Koç'un Adnan Oktar'ın şantaj yapmak istedikleri kişilerin açıklarını bulduğu aktarılıyor.

Alev Babuna

Kısıklı'daki evde yaşadığı iddia edilen Alev Babuna'nın örgütün kasası olduğu, yurt içi ve yurt dışından eskort ve manken getirdiği, dışarı çıkamayan kadınların yanında gardiyan olarak görev aldığı aktarılıyor.

İbrahim Seral Köprülü

Serace kod adlı İbrahim Seral Köprülü'nün kameralı güvenlik odasının yöneticisi olduğu aktarılırken, şu ifadeye yer veriliyor: "Adnan Oktar'ın kardeş grubuna verdiği talimatları tamamen bilir ve yönetir."

Meltem Daban

Dost Meltem kod adlı Meltem Daban'ın yapılanmadaki görevinin makaleleri ve kitapları yazmak, röportajlar hazırlamak, canlı yayın bilgi içeriği oluşturmak, lobi faaliyetlerine katılmak, dilekçeleri kontrol etmek olduğu söyleniyor. Ayrıca, uzun yıllardır antidepresan aldığı belirtiliyor.

Ayşe Pınar Akkaş

Sağlık işlerinden sorumlu olduğu ve para dağıtımı ile lobi faaliyetlerini yürüttüğü iddia ediliyor.

Mehmet Noyan Orcan

Numan kod adıyla hukuk konusunda lobi çalışmaları yürüttüğü ve rüşvetler hakkında bilgi sahibi olduğu ifade ediliyor.

Yeliz Sucu

Merve Büyükbayrak ile birlikte çalıştığı ve haberleşmede kilit rol oynadığı ileri sürülen Yeliz Sucu'nun kod adı Yellow.

Kartal İş

Kartal İş hakkında şu ifadeye yer veriliyor: "Örgütten ayrılanlara karşı karalama ve sindirme dilekçelerinin hazırlanma işlemlerini yöneten kişidir."

Sinem Hacer Tezyapar

Kod adı Gelin olan Sinem Hacer Tezyapar'ın özellikle İsrail ve İtalya başta olmak üzere yurt dışındaki politikacılarla bağlantı kurduğu ifade ediliyor.

Yakup Balaman

Kod adı Yaki olan ve Adnan Oktar'a çok yakın olduğu ileri sürülen Yakup Balaman'ın yönetici kardeşlerden olduğu belirtiliyor.

Esra Saraçoğlu

Kuzu Esra kod adıyla içerik oluşturduğu ve A9 yayınlarının kesitlerini yaptığı iddia ediliyor.

Tahsin Akkaş

Adnan Oktar'a yurt dışından 'kadın' temin ettiği ifade edilen ve kod adı Taso olan Tahsin Akkaş'ın dolandırıcılık faaliyetleriyle ilgilendiği belirtiliyor.

Ebru Altan

Kod adı İmparatoriçe olan Ebru Altan hakkında şu ifadelere yer veriliyor: "Adnan Oktar ile sürekli beraberdir. Stüdyo'daki işlerini yürütür. Örgüte kazandırılacak kızlarla bağlantıya geçer ve ikna için konuşur. Hukuk konularında yardımcı olur. Yönetici bacıdır. Çeşitli erkeklerin örgüte faydalı hale gelmesi için sosyal hesapları üzerinden flört eder."

Mehmet Ender Daban

Yönetici konumundaki Mehmet Ender Daban'ın kod adının Ejder olduğu belirtiliyor ve şu ifadelere yer veriliyor: "
Örgüte muhalif olan kişilere yönelik iftira sitelerini ve internetteki propaganda faaliyetlerini yönetir. Adnan Oktar yayınlarının tüm internet sitelerini yönetir. Şifreler onda bulunur."

Didem Rahvancı

Edid kod adıyla örgütün internet sitelerinin faaliyetlerini yürüttüğü aktarılıyor.

Gökalp Barlan

Turnike ismi verilen sisteme üye kazandırma konusundan sorumlu olduğu ifade edilen Göko kod adlı Gökalp Barlan'ın Arabistan'da yaptığı dolandırıcılık nedeni ile örgüte yüklü miktarda para aktarımı yaptığı ileri sürülüyor.

Ebru Yılmazatilla Umur

Bostancı Ebuş kod ismiyle İstanbul'daki muhafazakar kesimle bağlantı kurduğu iddia edilen Ebru Yılmazatilla Umur'un Adnan Oktar'ın kitaplarının sayfa düzeni ve tasarımlarını yaptığı belirtiliyor.

Dilem Köknar

Ailesinin mirasını örgüte aktardığı iddia ediliyor.

Tülay Kumaşçı

Yapılanmanın sosyal medya ayağında çalıştığı ve fenomenlerle bağlantı kurduğu iddia edilen Tülay Kumaşçı için şu ifadeler yer alıyor: "Çeşitli erkeklerin örgüte faydalı hale gelmesi için sosyal hesapları üzerinden flört eder."

Yasemin Kiriş

A9 yayınlarına katılan Yasemin Kiriş'in bacı grubunda olduğu ve yapılanmanın evlerinde kaldığı ifade ediliyor.

Kübra Yıldırım

Ağabeyi Mehmet Yıldırım ile Almanya'daki sempatizanlardan üye getirdiği iddia ediliyor.

Gizem Köknar

Yapılanma içindeki partileri organize ettiği ifade edilen Gizem Köknar'ın misafir olarak gelen mankenlerle ilgilendiği aktarılıyor.

Tuğba Bozkurt

Viyana'dan geldiği ifade edilen Tuğba Bozkurt hakkında şu bilgiler yer alıyor: "Her gün A9 canlı yayınına çıkar. Adnan Oktar'ın çok yakınında kalıyor. Yayınlarda seksi danslar ettirilip sömürülmektedir."

Nihan Toklu

Avukat olduğu biliniyor.

İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu