için kaldı

Adnan Oktar'ın sağ kolu olan Tarkan Yavaş kimdir?

Adnan Oktar suç örgütüne bu sabah büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyon sonucunda Adnan Oktar ve 235 kişi gözaltına alındı. Adnan Oktar’a en yakın isimlerden biri olan Tarkan Yavaş’ın ise kaçtığı ortaya çıktı.

Adnan Oktar'ın sağ kolu olan Tarkan Yavaş kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
10 Ekim 2018 Çarşamba 08:14

Emniyet 5 ilde eş zamanlı olarak Adnan Oktar ve mensuplarına yönelik operasyon yaptı. Operasyonda 235 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da gözaltına alınan Adnan Oktar'ın ilk sözleri, "İngiliz derin devletinin oyunu" oldu.  Adnan Oktar'ın sağ kolu olarak bilinen Bilim Araştırma Vakfı'nın eski Başkanı olan Tarkan Yavaş gözaltına alındı. Peki ya Tarkan Yavaş kimdir?

TARKAN YAVAŞ KİMDİR?

Bilim Araştırma Vakfı'nın eski Başkanı olan Tarkan Yavaş, küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismar, dolandırıcılık ve uluslararası ajanlık başta olmak üzere 20 suçtan aranıyor. Emniyet yetkililerinin verdiği bilgilere göre; Tarkan Yavaş'ın silahlı olduğu öğrenildi. 30 yıldan bu yana Adnan Oktar’ın arkadaş grubu içerisinde yer almaktadır. Hem Osmanlı hem Cumhuriyet döneminde eğitim tarihimizde önemli bir yere sahip olan Galatasaray Lisesi’nden başarılı bir öğrenci olarak mezun olmuştur. Ardından İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirmiş ve aynı üniversitede Siyasi Tarih bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.  Daha sonra doktorasını yapmak üzere İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümüne devam etmiştir.

Kültürel faaliyetleri üniversite yıllarından itibaren her geçen gün artarak bugünlere kadar devam etmiştir. Öte yandan iş hayatında inşaat sektöründe firma sahibi olarak ticari faaliyetlerini de sürdürmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli projeye imza atmış veya danışmanlık yapmış başarılı bir iş adamıdır. Vakıf çalışmaları ve iş hayatındaki yoğunluğunun yanı sıra aynı zamanda iyi bir sporcudur. Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Spor Kulübü’nde lisanslı voleybol oynamıştır. Pek çok takdir belgesi ve madalya kazanmış, yabancı takımlara karşı ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Galatasaray Spor Kulübü’nde üyeliği halen devam etmektedir. İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı ve devletin bekasını ve haklarını korumakta kararlı, milli şuura sahip, aydın bir Türk neslinin oluşması en büyük isteklerindendir.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar