Devlet Bahçeli

Politikaya girmeden önce Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış Politika konularıyla ilgilenen ve bu alanlarda çalışmalar yapan Bahçeli, Alparslan Türkeş'in vefat etmesinin ardından yapılan kongrede MHP Genel Başkanı seçilmiştir. İlk defa 1999 Türkiye genel seçimlerinde MHP Osmaniye milletvekili olarak meclise girmiştir. 2002 Türkiye genel seçimlerinde partisi baraj altında kalınca genel başkanlık görevinden istifa etmiştir fakat 2003 yılında yapılan kongrede genel başkanlığa tekrar seçilmiştir.

MHP'nin Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde %4,39 oy kaybederek %11,90'a gerilemesinin ardından 547 delege olağanüstü kurultay taleplerini MHP Genel Merkezine iletmiş fakat Bahçeli, kurultay çağrılarını reddetmiştir. Muhalifler partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açmış, 19 Haziran 2016 tarihinde bir kurultay yapılmıştır ve parti tüzüğündeki ‘olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçimi yapılmasını’ engelleyen madde değiştirilmiştir. Fakat Yargıtay'ın kararıyla yapılan bu değişiklikler durdurulmuştur.

Genel başkanlığı sırasında partisi 1999 Türkiye genel seçimlerinde %8,18 olan oy oranını %17,98 çıkararak tarihindeki en yüksek oy oranını aldı ve ikinci parti oldu. Seçimlerin ardından hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamaması üzerine 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den hükümet kurma görevi alan Bülent Ecevit başkanlığında DSP, MHP ve Anavatan Partisi (ANAP) ile 28 Mayıs 1999 tarihinde kurulan koalisyon hükümetinde Başbakan yardımcısı olarak yer aldı. Bu hükümetle, MHP 21 yıl sonra hükümete girdi. 5 Kasım 2000 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Kongrede 1301 delegenin oy kullandığı kongrede 1283 oy alarak tekrar genel başkan seçildi. Başbakan yardımcılığı görevini 18 Kasım 2002 tarihine kadar sürdürdü.

Kılıçdaroğlu'nun hançer itirafı beyhude bir sızlanmadır
Devlet Bahçeli'den TBB'ye tepki! DEAŞ'ı, YPG'yi, PKK'yı kiralık tetikçi olarak kullanan karşımızdadır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den "Boğaziçi" tepkisi Bahçeli: Türkiye'de Kürt sorunu yoktur Bahçeli: Milli Mücadele'nin yeniden ele alınması kanaatimce mecburidir Güçlü bir dönemin inşasını el birliğiyle başarabiliriz Üniversite sınavı kaldırılmalı Seçimler 2023 yılının haziran ayında yapılacaktır Bahçeli: Kılıçdaroğlu aday olsun MHP lideri Bahçeli: Montrö kırmızı çizgimizdir Bahçeli: Kılıçdaroğlu, yiyorsa üstümüze bassın Bahçeli: Lozan Anadolu'nun senedi olmuştur Kundaklamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir Bahçeli'den 2023 mesajı: Adayımız bellidir İlk isim önerisi Bahçeli'den geldi Bütün partilerin bir araya gelmesi milletin beklentisidir Taraf olmadığımız saldırının faili olarak gösterilmek provokasyondur Devlet Bahçeli aşı yaptırdığını açıkladı Düşünceleri her zaviyeden sakıncalı BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINA AKŞENER'DEN YANIT DEVLET BAHÇELİ'DEN MERAL AKŞENER'E ÇAĞRI BAHÇELİ KOVİD-19 AŞISI YAPTIRACAK! ŞEREFSİZLİKTİR, KEPAZELİKTİR SİYASET ESKİSİ ŞAHIS TERÖR PROPAGANDASI YAPMIŞTIR! NE BİDEN ŞAKŞAKÇISIYIZ NE TRUMP SEVDALISI FELAKETE BU DENLİ SESSİZ KALMAK AKIL KÂRI DEĞİLDİR UYARIDAN SONRA OLAYIN ÇIKMASI KUŞKULARIMIZI YOĞUNLAŞTIRDI ASKIDA EKMEK KOYDUK, EKMEKSİZLER SAKLANDIKLARI DELİKTEN ÇIKTI BAHÇELİ: SEÇİM DERDİNE DÜŞME, BİZİM GÖRÜŞÜMÜZ AÇIKTIR