Bahçeli’den ABD seçimleri yorumu: Ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısı

ABD seçimleri hakkında konuşan Bahçeli, ''Bizim için önemli olan ABD'nin uygulayacağı politikanın muhtevasıdır. Biz ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız, ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

“Bizim baktığımız yer Türkiye'dir, bastığımız yer başkent Ankara'dır. Ülkemizin hak ve çıkarları hangi isim ve istikameti gösteriyorsa ona kafa yorar, onunla ilgileniriz. Biz ne Biden şakşakçısıyız ne de Trump sevdalısıyız. Ne filin hortumundan tutuyoruz ne eşeğe binmek için sıraya giriyoruz.. Hamdolsun Türk oğlu Türk'üz

Kimin başkan olup olmadığı ABD'nin iç meselesidir. Bizim için önemli olan ABD'nin uyguladığı politikaların muhtevasıdır. Yine temkinli tedbirli ve kuşkulu bekleyişimizi olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Biden geçmişteki sözleri çelişkileri mesafeli tutumları iyimserliğimizin önüne set çekmektedir.

Önemli olan ABD'nin uygulayacağı politikadır. Yine de temkinli ve tedbirli bekleyiş içindeyiz.

CHP Liderine ABD tepkisi

CHP Genel Başkanı'nın Biden'ı kutlamasındaki çabukluğu ve acelesidir. Bir türlü köşesine çekilmeyen bir siyaset eskisi de Biden'ı şans olarak gördüğünü söylemiştir. Çarpık yüzler ABD'ye 'beni unutmayın' mesajı vermiştir. Bu resmin neresinde millet sevdalısı bir yüz vardır? Sayın Kılıçdaroğlu nereye yetişeceksin? Resmi açıklama yapılmadan bir muhalefet partisinin kutlama mesajı neyin nesidir? CHP'yi ABD sevdalısı yapan ilişki ağını ne yapalım? Kılıçdaroğlu yeni efendisi ile temas kurma gereği görmüştür. Kılıçdaroğlu meşruiyetini yabancı başkentlerde arayan kökünden kopmuş bir siyasetçidir. Mustafa Kemal Atatürk yerinden kalksa bunları İzmir'e, okyanusun karşı kıyısına kadar kovalar.

Bugüne kadar yaşadıklarımız demokrasiye müdahale heveslilerine zemin hazırlayan, siyaset yanlışlarından beslendiğini ortaya koymuştur. Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP milletimizden umudur kesmiştir. Sokak telkinleri bunun bir göstergesidir. Kuruluşunda payı olmayanın yıkımda öne çıkması, bunun bedeline katlanması namus borcumuzdur. Bugün Türkiye'de devlet krizi değil, muhalefet krizi, CHP krizi vardır. Milli mücadele tertemiz millet iradesine dayanarak kazanılmıştı. Bilinmelidir ki Türkiye tozlu raflarından indirilmiş yeni Serv sahiplerine teslim olmayacaktır."

İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu