için kaldı

Sel Antalya’yı vurdu! Turistik ilçede hayat durdu

Antalya’nın Kemer ilçesinde meydana gelen yağış nedeniyle sele neden oldu. Derenin taşmasın sonucu birçok ev su altında kaldı.

Sel Antalya’yı vurdu! Turistik ilçede hayat durdu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
17 Aralık 2018 Pazartesi 13:28

Kuvvetli yağış Antalya’nın Kemer ilçesinde derenin taşmasıyla sele neden oldu. Dün başlayan yağmur sabaha kadar sürdü. Ağva Deresi’nde taşkın oluştu. Kuzdere ile Arslanbucak mahallelerini bağlayan Kesmeboğazı Köprüsü, taşkın sırasında yıkıldı. Sağanak sonrası oluşan sel nedeniyle onlarca evin zemin katını su bastı. Su baskını yaşanan evlerde oturanlar gece boyu tahliye edildi. Kuzdere Mahallesi’nde sel sularının zarar verdiği evlerde oturanlar, geceyi Kemer Kaymakamlığı’nın belirlediği otellerde geçirdi.

Selin meydana getiridiği zarar gün ağarınca ortaya çıktı.Sabah saatlerinde evleri ve bahçeleri zarar gören vatandaşlar mahallelerine dönerek sel sularının yaralarını sarmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri ev ve bahçelerden suların çekilmesi için çalışma başlattı. Vatandaşlar da evlerine dolan suyu fırça ve kürekle dışarı atmak için çaba gösterdi. Bazı evlerdeki suların 2 metreye kadar yükseldiği görüldü.

“Yapılacak hiçbir şey yok”

Kemer Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, bölgede taşkın nedeniyle zarar gören yerleri inceledi. Kaymakam Yaşar, ilçede mevsim normallerinin çok çok üzerinde yağış oluştuğuna dikkati çekti. Yağışın çok şiddetli olduğunu vurgulayan Yaşar, "Yukarıda Ovacık dediğimiz bölgede meteoroloji verilerine göre metrekareye 605 kilogram yağış tespit edildi. Bu Türkiye rekoru. Bu yağışa karşı yapılacak hiç bir şey yok. Akşam saatlerinde yağmurun şiddetli olduğu süreçte konuyu takip ettik. Kuzdere mahallesinde yaklaşık 10 evi tahliye ettik. Vatandaşları otele yerleştirdik. Çok şiddetli yağıştı, cana gelen zarar yok. Mala gelen zarar karşılanır. Devletimiz tüm imkanlarıyla burada" diye konuştu.

“Bahçe’de göğsüme kadar su vardı”

Ağva Deresi kenarındaki binanın zemin katında yaşayan Yusuf Küçükyılmaz, akşam televizyon izlerken pencerelerden suyun sızdığını farkettiğini belirtti. Küçükyılmaz, evin suyla dolması üzerine büyük panik yaşadığını belirterek, "Dışardaki suyun baskısıyla kapı açılmıyordu. Evdeki su dizime kadar yükselmişti. Boğulmamak için demir kapının kilidine çekiçle vurup açtık. Suyun tazyikiyle kapı beni duvara çarptı. Dışarı çıktığımda bahçede göğsüme kadar su vardı. Apartmanın üst katında sabahladım. Evimde şuan 2 metreye yakın su var. Devletten destek istiyoruz, 100 bin liraya yakın zararım var" diye konuştu.

“Vatandaşların yardımıyla evden çıktık”

Kesmeboğazı Köprüsü’nün bitişiğindeki evde oturan Mukaddes Menekşe, akşam saatlerinde elektrik kesildikten sonra suyun ayaklarına gelmesiyle sel baskınını fark ettiklerin belirtti. Menekşe, dışarda pencere seviyesine kadar suyun yükseldiğini, vatandaşların yardımıyla evden çıktıklarını anlattı. Aynı binada oturan Mehmet Altınok ise, köprünün yanındaki işyerlerinde bulunan eşyaların, sel sularıyla sürüklendiğini gördüğünü söyledi. Gece yaşadıklarını anlatan Altınok, "Dağ tarafında sular birden yükseldi. Markete gitmek için aracını park eden adamın otomobilini sürüklenirken gördüm. Bizim aracımız da evin önünde sürüklendi" dedi.

Aksu ilçesi Kundu otelleri bölgesinde tadilatı süren 5 yıldızlı bir otelin işçilerinin kaldığı konteynerleri su bastı. Yağmur nedeniyle mahsur kalan işçiler, itfaiyeden yardım istedi. Su giderlerini kontrol eden ekipler, mazgal ağızlarını açarak suyun tahliyesini sağladı. Ekipler kısa süreli çalışmanın ardından bölgeden ayrıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar