için kaldı

Son dakika... Adana'da telefonunda ByLock tespit edilen öğretmen serbest bırakıldı

Adana'da telefonunda ByLock bulunan ve terör örgütü FETÖ'ye ait bir okulda öğretmenlik yaptığı tespit edilen kadın, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Son dakika... Adana'da telefonunda ByLock tespit edilen öğretmen serbest bırakıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
12 Ocak 2018 Cuma 15:10

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, terör örgütü FETÖ/PDY yapılanmasının gizli haberleşme programı Bylock'u kullandığı ve örgüt okullarında çalıştığı tespit edi len öğretmen Gülsüm K. yakalanıp adli kontrol şartıyla salıverildi.

Öğretmen olduğu belirlenen Gülsüm K., Adana'nın Seyhan ilçesinde saklandığı evde yakalandı. Örgüte ait olan ve kapatılan dershanede öğretmenlik yaptığı tespit edilen Gülsüm K., emniyetteki sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Cep telefonundan ‘bylock’ çıkması ve yazışmaları deşifre olmasına rağmen bunu inkar eden zanlı, “Örgütle herhangi bir bağlantım yok” dedi.

Emniyetteki sorgusunun adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana Adliyesi’ne sevk edilen Gülsüm K., ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

ADANA'DA FETÖ'CÜ YUVASI OTEL TESPİT EDİLDİ: Dün edinilen bilgiye göre, Terörist Adil Öksüz’ün örgütün üst düzey üyelerine toplantı verdiği Adana’daki bir otelin FETÖ’cülerin yuvası olduğu iddia edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde 26 Aralık'ta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminden önce Fetulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde hava imamı firari Adil Öksüz'ün toplantı yaptığı ileri sürülen otele operasyon düzenlenmiş, otel sahibi Osman K., otel müdürü K.E. ve eşi Z.E. ile resepsiyon görevlisi A.K. gözaltına alınmış. 14 gün süren sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Polis bu soruşturmayı yürütürken Adana'da ve Ankara'da üst düzey örgüt üyelerinin Bylock yazışmalarının içeriği çözüldüğünde de otelin tam bir FETÖ yuvası olduğunun ortaya çıktığı ileri sürüldü. Bylock'taki yazışmalara göre, örgütün sözde üst düzey imam, ağabey, ablalarının otelde sürekli toplantı yaptığı, ayrıca burada himmet toplandığı da iddia edildi.

Bu toplantıların birkaçında ise çalışanların Adil Öksüz'ü gördüklerini ileri sürdüğü, hatta o geldiği zaman kameraların yönlerinin değiştirildiği de ileri sürüldü. Bunun yanı sıra otelin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgüt üyelerinin toplantı yapmamaları ve gelip konaklamamalarından dolayı maddi olarak zor duruma düştüğü, bu nedenle çalışanlar ile yönetim arasında sorunlar yaşandığı da iddialar arasında.

ADANA VALİSİ FETÖ’NÜN YATIRIMLARA ENGEL OLDUĞUNU SÖYLEDİ: Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana’nın, Türkiye’nin İstanbul’dan sonra ikinci sanayi yatırım merkezi olmasını sağlayacak Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin FETÖ kumpasıyla hayata geçirilmesinin engellendiğini söyledi.

Vali Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Refleks Gazetesi’ni ziyaretinde bölge ekonomisini değerlendirdi.

Ceyhan’daki yatırımın engellenmesinin terör örgütünü himaye eden dış güçler olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Endüstri bölgesi hukuka uygun kamulaştırılmış. Ancak bu kararlar Danıştay’ın FETÖ’cü üyeleri tarafından bozulmuş. Vatan hainleri sadece 15 Temmuz’a hazırlanmamış, ülkemizin kalkınmasını sistematik olarak engellemişler” dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar