için kaldı

Samsun ile Ordu'yu bu cadde ayırıyor

Samsun ile Ordu’yu sadece bir yol ayırıyor. Burada oturanlar bir adımla il değiştirebiliyor.

Samsun ile Ordu'yu bu cadde ayırıyor - Sayfa 1

Bu kentin bir yarısı Samsun’a diğer yarısı ise Ordu’ya ait. Samsun'un Ambartepe ve ilerisindeki Elimdağ mahalleleri ile Ordu'nun Şenbolluk mahallesini, evler arasından geçen 7 metre genişliğindeki yol ayırıyor.

1 8
 
Samsun ile Ordu'yu bu cadde ayırıyor - Sayfa 2

Bu durum, bölgede oturanlara da ilginç anlar yaşatıyor. Mahalle sakinleri, yolun karşısına geçtikleri anda bulundukları kenti de değiştirmiş oluyor. Yola bakan binalarda oturanlar karşılıklı evlerde ancak ayrı illerde yaşıyor.

2 8
 
Samsun ile Ordu'yu bu cadde ayırıyor - Sayfa 3

Ev sahipleri birbirlerini sabit telefon hatlarından ararken ise şehirler arası kod kullanmak zorunda kalıyor. Ambartepe ve Elimdağ mahalleleri ile Şenbolluk mahallesinde bulunan ve aralarında yaklaşık 80 metre mesafe olan iki camide ise ezan farklı dakikalarda okunuyor. Güvenlik güçleri, bazı ihbar ve adli olaylarda ise olayın hangi mahallede geçtiğine karar verdikten sonra harekete geçerek müdahalede bulunuyor.

3 8
 
Samsun ile Ordu'yu bu cadde ayırıyor - Sayfa 4

Kod girerek birbirlerini arıyorlar

Duruma artık alıştıklarını belirten Ambartepe mahallesi muhtarı Erdal Demir, “Burada karşılıklı evlerde oturan komşular birbirlerini ararken ayrı kodlar girmek zorunda kalıyor. Bazen itfaiye ve polis gibi acil numaraları ararken sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bizim burada kahvehanelerimizde, kurulan pazarımızda bütün yaşantımız bir arada geçiyor. Aramızda kız almalar, kız vermeler oluyor. Çocuklarımız karşılıklı evlerde oturmalarına rağmen ayrı okullarda eğitim görüyorlar. Burada hayatımız bu şekilde sürüyor. Camilerimiz arasında 80 metre olmasına rağmen bir taraf 1- 2 dakika önce ezan okuyor. Bize artık bu durum farklı gelmiyor. Ancak dışarıdan gelenlere çok farklı geliyor” diye konuştu.

4 8