için kaldı

Diyarbakır’da bin 100 yıllık kitap ele geçirildi

Diyarbakır’da yapılan bir operasyonda bin 100 yıllık altın yazmalı dini motifli 21 sayfalı bir kitap ele geçirildi. Operasyonda 6 şüpheli yakalandı.

Diyarbakır’da bin 100 yıllık kitap ele geçirildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
13 Nisan 2019 Cumartesi 10:26

Diyarbakır’da İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Bismil ve Ergani ilçelerinde 4 kişinin tarihi bir kitap satmak için alıcı aradığı bilgisine ulaştı.

Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmada söz konusu kitabın bin 100 yıllık İbranice altın yazmalı ve dini motifli olduğu belirlendi.

Diyarbakır Valiliği operasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı doğrultusunda dün Ergani ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, bahse konu şüphelilerin, altın yazmalı dini motifli kitabı satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalandıkları belirtildi

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Şüphelilerin üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramada, İbranice altın yazmalı, dış kaplaması deri, 21 sayfadan oluşan kitap ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eser muhafaza altına alınmış, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında soruşturma işlemlerine başlanılmıştır”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar