için kaldı

Deve güreşleri kaldırıldı!

İzmir'de tarihi deve güreşleri Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın talimatıyla kaldırıldı. Yörükler, deve güreşine harcanacak bütçenin eğitime aktarılmasına tam destek verdi.

Deve güreşleri kaldırıldı!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
25 Nisan 2019 Perşembe 21:36

İzmir'in Bayraklı ilçesi Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı ziyaret eden Yörükler, deve güreşlerinin kaldırılıp, oraya harcanacak bütçenin eğitime aktarılmasına tam destek verdi.

Kararın kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Manisa Demircili Yörükler, “Karar yerinde ve çok güzel oldu. Aynı fikirdeyiz” dedi. Başkan Sandal da, “Oradan elde ettiğimiz bütçeyle; okuma ihtiyacı olan ama okula gidemeyen çocuklar okula gidecek. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın” diye konuştu.

em1a1266.jpg

Sandal, “Ben emindim zaten Yörüklerimizin bu konuya bizim gibi yaklaşacağına. Yörükler buradaki bütçenin eğitime ayrıldığını duyduktan sonra onlar daha daha çok sevinecekler, daha mutlu olacaklar. Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Geleneğimizi sizler yaşatıyorsunuz. Özünüze bağlı tavrınız bizi mutlu ediyor. Sağ olasınız, var olasınız. Çok teşekkür ediyorum. Ondan emin olun: Oradan elde ettiğimiz bütçeyle; okuma ihtiyacı olan ama okula gidemeyen çocuklar okula gidecek. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın. Bir çocuk kurtuldu mu, bir dünya kurtuluyor” dedi.

Deve güreşlerinin bazı çevrelerce siyasi malzeme edilmesini doğru bulmadıklarını belirten Yörükler ise, “Etkinliğin kaldırılması yerinde ve güzel oldu. Buraya harcanacak paranın eğitime aktarılması daha da güzel bir konu. Aynı fikirdeyiz” diye ifade ettiler.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar