için kaldı

Define ararken kazdıkları kuyuda mahsur kaldılar

Bursa’ya bağlı İznik ilçesinde kaçak define ararken kazdıkları kuyuda mahsur kalan 7 kişiden 5’i kuyudan çıkarıldı. Çıkarılanlar arasındaki 1 kişi hastanede vefat etti. Mahsur kalan diğer 2 kişi de daha sonra çıkarıldı

Define ararken kazdıkları kuyuda mahsur kaldılar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
19 Nisan 2019 Cuma 08:47

İznik’e bağlı Elbeyli Mahallesi Kızıltepe mevkiinde 7 kişi define aramak için yaklaşık 30 metre derinliğinde bir kuyu kazdı. Bu kişiler daha sonra kazdıkları kuyuda mahsur kaldı.

Olay yerinde çok sayıda AFAD, UMKE, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Bursa Arama Kurtarma ve Spor Derneği (BAKUT), itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri kurtarma çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

1 kişi hayatını kaybetti

Mahsur kalan 7 kişiden 5’i çalışmalar neticesinde kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında olan Mümin S. İsimli vatandaş kaldırıldığı hastaneden tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Mahsur kalan 2 kişi için ise kurtarma çalışmaları devam ediyor.  Bölgede dedektörlerle gaz ölçümü yapan ekipler, mahsur kalanların kazı yaparken kullandıkları jeneratörün egzozundan etkilendiğini tespit etti.

Öte yandan kuyuya inen kişileri gözleyen ve daha sonra kaçtıkları belirlenen İ.T, T.C, H.A ve kuyudan kendi imkanlarıyla çıkan İ.H'nin gözaltına alındığı öğrenildi

Mahsur kalanlar kurtarıldı

Kurtarma çalışmalarında mahsur kalan 2 kişide kuyudan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar