için kaldı

'Bir şey olmaz ya biber gazından'

Aydın Vali Yardımcısı Arat, "Bu biber gazını, şiddeti siz mi emrettiniz?"diye soran kadına, "Bir şey olmaz ya biber gazından, ne olacak" diye cevap verdi.

'Bir şey olmaz ya biber gazından'
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
7 Aralık 2018 Cuma 15:35

Aydın Kızılcaköy'de jeotermal enerji santraline (JES) karşı direnen köylülerden biri Jandarma'nın saldırısını hatırlatarak, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Arat'a "Bu biber gazını, şiddeti siz mi yaptırdınız askere" diye sordu. Vali Yardımcısı'nın yanıtı, "Birşey olmaz ya, biber gazından ne olacak? Farzet ki ben yaptırdım" oldu.

Kızılcaköy'de, köylülerin jeotermal enerji santrali (JES) direnişine Jandarma biber gazıyla saldırmıştı. Saldırıya rağmen köylülerin bölgeden ayrılmaması ve direnişi kararlı bir şekilde sürdürmelerinin ardından Jandarma ve şirket yetkilileri bölgeden ayrılmıştı.

Köye gelen Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Arat, köylülere şirket tüm izinleri tamamlayıncaya kadar araziye tek bir çivi daha çakılmayacağı sözü vermiş, "Köylülerin dile getirdiği sorunları inceleyeceğiz" demişti.

Vali Yardımcısı ile köylüler arasındaki bir diyalog Evrensel Gazetesi'nden Özer Akdemir tarafından görüntülendi.

Görüntüde, köylü kadınlardan biri Vali Yardımcısına, "Ben bir askere ne zaman buradan gideceksiniz diye sordum. Asker 'Validen ne zaman emir gelirse o zaman gideceğiz' dedi. Bu biber gazını, şiddeti siz mi yaptırdınız" diye sordu. Vali Yardımcısı bunun üzerine "Birşey olmaz yaa, biber gazından ne olacak? Farzet ki ben yaptırdım" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar