Trabzon Araklı'da sel: 4 ölü 6 kayıp

Trabzon’un Araklı ilçesinde HES borusunun patlaması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi kayboldu. Felaket ile ilgili açıklama yapan Berat Albayrak, '' Oluşan zararın telafi için gerekli tüm destek verilecektir.'' dedi.

Trabzon Araklı'da sel: 4 ölü 6 kayıp
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
18 Haziran 2019 Salı 17:09

Trabzon'un Araklı ilçesinde şiddetli sağanak yağışlar sonrası santral borusunun patlaması sonrası oluşan sel suları nedeniyle ilk belirlemelere göre 4 kişi sele kapılarak kaybolurken, kayıp vatandaşlardan ikisinin cansız bedenine ulaşıldı. 2 vatandaş ise hala kayıp... Çamlıtepe Ortaokulu'nda 10 öğrenci mahsur kaldı. Kayıp sayısının artmasından endişe ediliyor. Vatandaşlar bölgeye gitmemeleri konusunda uyarılıyor.

Trabzon DSİ Bölge Müdürü Akçalı, "Araklı'da 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi aranıyor" açıklamasında bulundu.

Tarım Bakanı Pakdemirli konuyla ilgili kayıp olan 5 kişinin gece de aranacağı bilgisini aktardı. 

CNN Türk'te iddia edilen HES borusu patlaması da yalanlandı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan açıklama

Trabzon'da yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklama yapan Bakan Albayrak, '' Devletimiz haber alınamayan vatandaşlarımız için seferber oldu. Oluşan zararın telafi için gerekli tüm destek verilecektir.'' açıklamasını yaptı. 



Tanıklar: 10-15 kişiden haber alamıyoruz. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Ali Yakupoğlu “Kendi evim vardı yıkılmış. 3 katlıydı evim. Okulda geçenki selden sonra çalışan işçiler vardı. HES işçileri de vardı. Mahalleden de arkadaşlarımız vardı. Ordaki dükkanda öğle yemeği için mola vermişlerdi. Yukarıdan sel geldi. Komple orayı aldı dümdüz etti. Benim evimde kimse yoktu. 10-15 kişi vardı dükkana sığınan. Hiçbirinden haber alamıyoruz” diyerek selle ilgili korkutan bir iddiada bulundu.

 Önce 3 vatandaş kayıp oldu

Trabzon Valiliği bugün Araklı ilçesinde bir vatandaşın ölümü, 3 vatandaşın da kayıp olduğu sel afeti sonrasında bir açıklama yaptı.

 

Yapılan açıklamada "İlimiz Araklı İlçesi Çamlıktepe ve Yeşilyurt Mahallelerinde yoğun yağış nedeniyle oluşan sel felaketi sonrası Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında Araklı Kaymakamlığında kriz masası oluşturulmuştur. Olay yerinden alınan ilk bilgilere göre Çamlıktepe Mahallesinde 4 ev ve işyeri yıkılmış, 1 vatandaşımızın cesedine ulaşılmıştır. Haber alınamayan vatandaşlarımıza ulaşma çalışmalarımız devam etmektedir" denildi.  


Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar