Bakan Pakdemirli Haluk Levent'le birlikte fidan dikti

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yanan ormanlık alan Bakan Pakdemirli ve sanatçı Haluk Levent tarafından ağaçlandırıldı.

Bakan Pakdemirli Haluk Levent'le birlikte fidan dikti - Sayfa 1

Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan ünlü sanatçı Haluk Levent ve çevre illerden de olmak üzere pek çok okuldan öğrenciler katıldı.

1 10
 
Bakan Pakdemirli Haluk Levent'le birlikte fidan dikti - Sayfa 2

Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, orman yangınlarına müdahale konusunda Türkiye'nin, dünyanın en iyisi olduğunu söyledi. Pakdemirli, "Bir çok ülkeye gidiyorum ve bu ülkelerde her zaman bana şunu söylüyorlar: 'Sizin orman yangınlarına müdahale konusunda dünya birincisi olduğunu biliyoruz. Bunu nasıl yapıyorsunuz, bu yöntemi bize nasıl transfer edersiniz.' Ben de her zaman şunu söylüyorum bizim burada lider olmamızın hiçbir önemi yok.

2 10
 
Bakan Pakdemirli Haluk Levent'le birlikte fidan dikti - Sayfa 3

Dünyadaki orman varlığı dünyadaki her bir vatandaşındır. Bu alanda biz her türlü orman yangınlarıyla ilgili desteği veririz. Müdahale süremiz ben bakanlığa geldiğimde 15 dakika civarındaydı. Yaz boyunca bu görünmez kahramanlarımıza destek olmak amacıyla onlarla beraber çeşitli müdahalelere katıldım ve orman genel müdürlüğü personeli arkadaşlarımızın aldığı bu motivasyonla müdahale süresini 13 dakikaya indirdik. Bunu da inşallah dünyada daha önce kırılmamış olan 10 dakikaya indirmeyi hedefliyoruz" dedi.

3 10
 
Bakan Pakdemirli Haluk Levent'le birlikte fidan dikti - Sayfa 4

Dünyada yaşayan her bir insan için bir fidan dikmeyi hedeflediklerini söyleyen Pakdemirli, "Orman varlığımızı artıran nadir ülkelerden birisiyiz. 2023’te yüzde 30 orman varlığımızın olmasını hedefliyoruz. AK Parti iktidara geldiği zaman bu yüzde 22’ydi.

4 10