CHP'li Torun'dan seçimlerin yenilenmesi yorumu: YSK’nın siyasallaşması tescillenmiş olur

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AK Parti'nin İstanbul'daki seçimlerin yenilenmesi talebini değerlendirdi. Torun, “Yeniden seçim kararı alırsa YSK’nın siyasallaşması tescillenmiş olur" dedi

CHP'li Torun'dan seçimlerin yenilenmesi yorumu: YSK’nın siyasallaşması tescillenmiş olur
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
10 Nisan 2019 Çarşamba 13:30

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Habertürk’ten Kübra Par’ın sorularını yanıtladı.

AK Parti’nin seçim yenilgisini bir türlü hazmedemediğini söyleyen CHP’li Torun, “Sonuçta  Anayasa’ya göre 1 oy fazla kim alsa seçimi o kazanıyor. 10 oyla ya da 100 oyla seçilen ilçeler var. Asıl durum AK Parti’nin seçim sonucunu içine sindirememesi. İstanbul onlar için çok önemli bir rant alanı. İstanbul’u kaybetmenin verdiği panikle, geçmişte sürekli savundukları millet iradesini şimdi yok sayıyorlar. Bir usulsüzlük varsa elbette değerlendirilsin. Saya saya sıfıra indiremediler. Ulaşamadıkça da farklı şeyler arıyorlar” ifadelerini kullandı.

“YSK’nın siyasallaşması tescillenmiş olur”

Torun, ‘Peki YSK AK Parti’nin İstanbul için yeniden seçim talebini kabul edecek olursa tavrınız ne olur?’ sorusunu, “Bunu o anda yetkili kurullarımızda değerlendiririz. Ama kişisel düşüncem şu; meşru bir seçimi hukuksuz bir şekilde iptal eden bir yapıya karşı benim demokrasi ve hukuk anlayışım zedelenir. Zaten bütün kurumlar siyasallaştı. Yeniden seçim kararı alırsa YSK’nın siyasallaşması tescillenmiş olur” yanıtını verdi.

Torun, Büyükçekmece’deki taşıma seçmen iddiası hakkında ise şu sözleri söyledi:

“24 Haziran ile 31 Mart arasındaki fark 2310 seçmen. Bunun da 763 kişisi 18 yaşını doldurmuş, ilk defa oy kullanan kişiler. Kaldı ki 3000 seçmene de hem AK Parti hem CHP askıda itiraz etmiş. 745 kişinin de kaydı dondurulmuş. Burada en ufak bir usulsüzlük yok. Kaldı ki bu seçimde pek çok yerde seçmen taşıması yaptırıldı. Ben Orduluyum. Ordu Ulubey’in nüfusu 19 binken 31 Mart’ta 22 bin seçmen katıldı. Orayla ilgili bir işlem neden yapmıyorlar? Orantısal olarak çok daha fazla seçmen kaydı yapılan yerler var.

Oralarla ilgilenmiyorlar çünkü Büyükçekmece üzerinden seçimi iptal ettirmeye çalışıyorlar ama bu boşuna bir gayrettir. Hukuksuz bir işlemdir. Büyükçekmece’de polis evleri ziyaret ederek insanları huzursuz ediyor.

Bu anlaşılır gibi değil. Bu seçimde bu ülkeyi yönetenlerin ne kadar demokratik ve hukuka saygılı olduğunu gördük. Seçim öncesinde bütün devlet imkânlarını kullandıkları yetmiyormuş gibi, kendileri kaybedince maalesef bir mızıkçı çocuk gibi oyunu bozmaya çalışıyorlar.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar