Yılmaz Büyükerşen'den şehitlik isyanı

Her sene 18 Mart Şehitler Haftası programında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne verilen karanfil dağıtımı görevi, Eskişehir Valiliği tarafından Büyükşehir’den alındı. Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, olaya tepki gösterdi.

Yılmaz Büyükerşen'den şehitlik isyanı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
16 Mart 2019 Cumartesi 16:53

Kısa bir süre önce şehitliklerin çiçeklendirilmesi ve bakımı işlerinden de Eskişehir Valiliği emriyle el çektirilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 18 Mart'ta karanfil dağıtmasına da izin verilmedi. 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı'nda, yıllardır bir gelenek haline gelen, şehitliklerde karanfil dağıtılması görevi, bu sene Büyükşehir Belediyesi'nden alınarak Eskişehir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na verildi. Büyükşehir'in şehit kabirlerinde gerçekleştirdiği sürekli çiçeklendirme çalışmaları da Büyükşehir'den alındı.

Sözcü'de yer alan habere göre konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “18 Mart anma etkinlikleri ile ilgili görev dağılımında Büyükşehir Belediyesi'nin neredeyse yok sayıldığını gördük. Çünkü yıllardır büyük bir onur ve gurur ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, 'Şehitliklerde karanfil dağıtılması' görevinin, elimizden alınarak, Valilik bünyesindeki, Eskişehir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na verilmiş. Geçtiğimiz günlerde şehitliklerin çiçeklendirilmesi ve bakımı işlerinden de Eskişehir Valiliği emriyle el çektirilmiştik, şimdi de karanfil dağıtımı görevi elimizden alınmış bulunuyor” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar