için kaldı

Cumhurbaşkanlığı’ndan YSK kararı yorumu: Verilen karar, demokrasimizin bir zaferidir

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, YSK’nın verdiği kararın Türk demokrasisinin bir zaferi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan YSK kararı yorumu: Verilen karar, demokrasimizin bir zaferidir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
7 Mayıs 2019 Salı 08:53

 YSK İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararını aldı. AP haber ajansına açıklamalarda bulunan Altun, bunun demokrasinin bir zaferi olduğun söyledi.

Kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Altun, “Verilen karar, AK Parti tarafından seçmen kayıtlarının sistematik biçimde tahrif edilmesi, sandık kurullarının oluşturulmasına dair kanunların ihlali ve oy sayımında yapılan yolsuzluklar gibi gerekçelerle yapılan başvurunun incelenmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. İstanbul seçimlerinin yenilenmesine dair YSK kararının, seçim sonuçlarının milli iradeyi doğru biçimde yansıtmasına yönelik bir çaba olarak görülmesi gerekir. Bu çerçevede verilen karar, demokrasimizin bir zaferidir” açıklamasını yaptı.

“Benzer sorunlar yaşanmaması için önlem alındı”

Adalet sisteminin bu süreçte seçim kanunlarını ihlal edenlerden hesap soracağını belirten Altun, “Tüm taraflar, benzer sorunların 23 Haziran günü yapılacak seçimde yaşanmaması için gereken önlemleri almalıdır. Sonuç ne olursa olsun seçimler, kanunlarımıza ve prosedüre göre gerçekleştirilmelidir. Bu kurallara uyulmaması hâlinde seçilmişlerin meşruiyeti hakkında soru işaretleri ortaya çıkacak, demokrasimizin temelleri zayıflatılmış olacaktır. 70 yıldır serbest ve adil seçimler düzenleyen Türkiye Cumhuriyeti, önümüzdeki süreci şeffaf, kanunlara uygun ve nizami biçimde tamamlayacaktır.” diye konuştu

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar