CHP Sözcüsü Öztrak: Sisteme göre farkın kapanmayacağı ortada

Yerel seçimler sona erdi fakat sonuçlara yapılan itiraz tartışmaları devam ediyor. CHP’li Öztrak, İmamoğlu lehine oy farkının 17 bin 919 olduğunu ifade ederek, sisteme göre farkın kapanmayacağını ortada olduğunu söyledi.

CHP Sözcüsü Öztrak: Sisteme göre farkın kapanmayacağı ortada
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
6 Nisan 2019 Cumartesi 15:22

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 31 Mart yerel seçimler sonrası seçim sonuçlarına yapılan itirazlara değindi. YSK’ya itirazın hak olduğunu söyleyen Öztrak, “Biz de millet iradesinin eksiksiz tecelli etmesi konusunda oldukça hassasız. Ama hukuki dayanağı olmayan itirazlar seçimi şirazesinden çıkarır. Oyların nasıl sayıldığı bellidir. Bu kadar adamın gözü önünde bir sandık kurulunda iktidar aleyhine usulsüzlük var dediğiniz zaman size herkes güler, mantık dışıdır. Bu nasıl olmuştur bu kadar insanın gözü önünde, bu insanlar ya görev başına gitmemiştir ya da görev başında uyumuştur. Benim AK Parti'ye tavsiyem milletin oyuyla uğraşacağına bunların görevine son vermesidir. Sandık başında gözlemcilerin itiraz etmemesine rağmen iktidar seçimi kaybettiği sandıkların yeniden sayılmasını istemiştir” dedi.

“Kazandığımız seçimi masada kaybetmeyeceğiz”

Rakiplerinin sonuçları yaptıkları açıklamalarla itibarsızlaştırdıklarını söyleyen CHP’li Öztrak, “Türkiye benzer bir senaryoyu 7 Haziran'da yaşamıştır. Çeşitli kumpaslarla seçimler Kasım'da tekrarlatılmıştır. Bizler seçilmiş başkanlarımızla milletimizin oylarına sahip çıkmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Sivil darbe sürecinin sandığa ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Oy namustur. Kazandığımız seçimi masada kaybetmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Oy farkı İmamoğlu lehine 17 bin 919”

Oy farkı hakkında da konuşan Öztrak, “İstanbul'da sayım yapılan 31 bin 186 sandığın 15 bin 209'unda yani kabaca yüzde 49'unda yeniden sayım işlemi bitmiştir. Yıldırım, 4 milyon 153 bin 582, İmamoğlu'nun oyu 4 milyon 171 bin 501'dir. Oy farkı İmamoğlu lehine 17 bin 919'dur. Sisteme göre farkın kapanmayacağı ortada... Normal koşullarla bu fark kapanamaz. Biz oyların yeniden sayılmasından korkmuyoruz." açıklamasını yaptı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar