İmamoğlu: Seçilirsem kadınlar 8 Mart'ta çalışmayacak

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarına Sancaktepe’de devam etti. Burada konuşan İmamoğlu, seçildiği takdirde 8 Mart’ta kadınların çalışmayacağını tatil yapacağını söyledi.

İmamoğlu: Seçilirsem kadınlar 8 Mart'ta çalışmayacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Mart 2019 Cuma 14:24

Yerel seçimlerde CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarında bugün Sancaktepe’yi ziyaret etti.

Sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile bir araya gelen İmamoğlu kadınlar günü hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Büyükşehir Belediyesi'nde yüzde 3 seviyesinde üst yönetimlerde kadınlar çalışıyor. Biz Büyükşehir Belediyesi'nde seçildiğimizde, ben bunun sözünü veriyorum, kendi belediyemde bu şansı elde ettim, burada da göreceksiniz en az yüzde 40'lara kadar kadınların Büyükşehir Belediyesi'nde çalışma oranlarını yükselteceğiz. Kadınlar Büyükşehir Belediyesi'nde çalışacak. Bütün belediyelerin buna dikkat etmesi lazım. Cinsiyete dayalı iş sözleşmesi yapıyoruz. 4 yıldır Beylikdüzü Belediyesi'ndeyim, 3 yıldır bugün kadınların izin günü, ben izin verdim kardeşim. Kadınlar keyif yapacak. Aynı şey Büyükşehir Belediyesi'ne geldiğimde de geçerli, çalışanlara da seslenmek istiyorum, tek bir çalışanımızın ekmeğine dokunmayacağız. Bir söz daha vereyim 8 Mart'ta Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanlarının da tatil günü olacak. Erkekler kadınlardan biraz daha fazla çalışacak”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar