PKK'dan Komünist Başkan'a tehdit

PKK yöneticisi Kaytan, Tunceli’de TKP'den aday olan Fatih Mehmet Maçoğlu için, “Şu anda göstermesi gereken en doğru tutum adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir. Maçoğlu’nun güç birliği dışında hareket etmesi kendisi açısından doğru olmayacaktır” dedi.

PKK'dan Komünist Başkan'a tehdit
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
10 Mart 2019 Pazar 16:30

PKK yöneticisi Ali Haytar Kaytan, Yeni Özgür Politika’da yer alan yazısında, kamuoyunda Komünist Başkan olarak tanınan TKP’nin Tunceli Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu sert şekilde eleştirerek tehditvari açıklamalarda bulundu.

Kaytan, “HDP’ye baskıların zirveye ulaştığı bir dönemde Maçoğlu’nun adaylıktan çekilerek HDP’yi desteklemesi kendisine gösterilen özel savaş amaçlı bu tür sahte destek ve sevgileri de boşa çıkaracaktır” diyerek adaylıktan çekilmeye çağırdı.

“Maçoğlu’nun şu anda göstermesi gereken en doğru tutum adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir” diyen Kaytan, şöyle devam etti:

“Dersim’de devrimci örgütlerin ve demokratik kurumların güç birliği yaptığı dönemde Maçoğlu’nun güç birliği dışında hareket etmesi kendisi açısından doğru olmayacaktır. Ben de devrimciyim, demokratım, HDP adayları çekilsin, beni desteklesin, demesi de doğru olmaz.”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar