Kılıçdaroğlu’ndan Sarıgül açıklaması: Orayı teklif ettim ‘istemiyorum’ dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’den istifa ederek DSP’ye geçen Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan Sarıgül açıklaması: Orayı teklif ettim ‘istemiyorum’ dedi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
9 Mart 2019 Cumartesi 09:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kanal D’de yayınlanan Seçim Özel programına katılarak Buket Aydın’ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, CHP’den istifa ederek  DSP’ye geçen Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül hakkında, “Belediye başkan adayı gösterilmediği için ayrılıp da DSP'ye veya başka partiye giden arkadaşlar var, bunu da etik bulmuyorum. Sayın Sarıgül, belediye başkan adayı olmak istedi, ben de 'Buyurun Eyüp Belediye Başkanlığını alın Şişli gibi yapın.' dedim, 'İstemiyorum' dedi. Kendi takdirleri, 'İlla şuradan olacaksın, sakın başka partiye geçme.' diye bir dayatma içinde değilim. Herkes şunu çok iyi bilmeli, eğer bir kişi başarılıysa, Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'ndeydi büyükşehre aday oldu” ifadelerini kullandı.

“17 yıl önce Türkiye'nin beka sorunu yoktu, niye şimdi var?”

Son zamanlarda tartışılan konulardan bir olan beka meşalesi hakkında bir soruya Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

“Bir terör örgütü var diye beka sorunu mu tartışılır? Beka başka bir şeydir. ABD'nin de bizim de Kanada'nın da İngiltere'nin de Rusya'nın da var. Ülkeler gelecek daha güçlü olmak için, tarımda, sanayide, eğitimde hayatın her alanında yarışırlar; kimseye muhtaç olmamak için. Beka sorununu yaratmak istemezler. Her ülke yarışır. Metropoller yarışır. Siz o yarış içinde üretim alanında kim daha güçlüyse o bunu aşar. Almanya 4.0'ı niye buldu? Çin'in rekabetine karşı kaybedecekti. Ekonomide bir beka sorunu gördü, 4.0'ı buldu. Ne oldu, kazandı. Biz beka sorununu getiriyoruz bir terör örgütüne bağlıyoruz. Milletin gözünü korkutmak için 'Terör örgütü geldi, Türkiye mahvolacak'. Türkiye bu kadar zayıf mı? Türkiye'nin gücü başka yerdedir, bölgesinin en güçlü ülkesidir; bütün olumsuzluklara rağmen. Bir terör örgütüne gidecek Türkiye teslim olacak da yok bilmem beka sorunu da; bunları geçiniz. Beka sorunu varsa şu soruyu sormak lazım. 17 yıl önce Türkiye'nin beka sorunu yoktu, niye şimdi var? Kim yarattı bu sorunu? Beka sorununu yaratanlardan hesap soruldu mu? Ben mi 17 yıl yönettim?"

“Yeri zamanı gelir yaparız kurultay”

Olağanüstü kurultay olma ihtimali var mı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Olsa ne olur ki?" yanıtını verdi. KIlıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkenin bu kadar sorunu varken, esnaf siftah yapamazken, çiftçi perişanken, hangi vatandaşın derdi CHP kurultayı? Vatandaşın böyle bir derdi yok. İşsiz sayısı 7,5 milyona dayandı. Bunları tartışalım. CHP kurultay yapsa ne olur, yapmasa ne olur? CHP genel başkansız mı kalır? Hayır. Birikimli, deneyimli bir sürü arkadaşımız var. Olur, yeri zamanı gelir yaparız kurultay, birisi gelir genel başkan olur."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar