için kaldı

Nuhoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 'başarısızlık' yanıtı

Parti Meclisi toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu için “Başarısız bir belediye başkanıdır” dediği belirtilmişti. Nuhoğlu bu sözlere yanıt verdi.

Nuhoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 'başarısızlık' yanıtı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
30 Ocak 2019 Çarşamba 08:42

CHP Parti Meclisi 27 Ocak Pazar günü toplanmış ve bazı illerin adayları belli olmuştu. Belirlenen adaylar arasından İstanbul ilçeleri de bulunuyor. Kadıköy’den aday olarak Şerdil Dara Odabaş’nın ismi açıklanmış ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu için, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Özür dileyerek söylüyorum ama benim gözümde başarısız bir belediye başkanıdır” dediği belirtilmişti.

Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu’ndan yanıt

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında kendisi ile birlikte diğer aday adaylarının isimlerinin oylanmamasına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Kadıköy'de biz 2014- 2019 yılları arasında görev yaptık. Bizim değerlendirilmemiz çok kolay. Somut yaptığımız projeler ve bunları kullanan insanların düşünceleri bizim karnemizi belirliyor. Sosyal, kültürel ve spor alanında yapılan projeleri insalar kulanıyor. Değerlendirme ölçütü bu. Bunları yaparken de sosyal demokrat ilkelere ve politikalara uygun mu değilmi bu sorulmalı? Kadıköy'de 1 santimetrekare yoğunluk artışı hem merkezi hükümet tarafından hem belediye tarafından yapılmadı.

“Bizi başarısız olarak adlandıranlar…”

6 projemiz Türkiye'de ilk yapılan proje. Borcu olmayan tek belediyeyiz. 1 santimetrekare kamu arazisinin merkezi hükümet tarafından satılmasına izin verilmedi. Kadıköy Belediyesi ise gençlik sanat merkezinin yerini satın aldı ve 2 bin genç orayı kullanıyor. Biz belediyeyi sosyal demokrat partinin kitabına uygun şekilde yönetmişiz. Bizi başarısız olarak adlandıranlar o kitabı açacak ona göre hareket edip etmediğimizi değerlendirecek. Genel başkana parti yönetimi tarafından mevcut projeler hakkında bilgi verildiğini sanmıyorum. Aday gösterilen 5 mevcut belediye başkanının yapıp da bizim yapmadığımız ne merak ediyorum.

“Demokrasiyi kendi içimizde uygulamıyorsak”

Ülkemizde başkanlık sistemi adı altında parlamentonun işlevsiz hale getirildiği konumda, biz demokrasiyi örnek alıp kendi içimizde uygulayamıyorsak bunu düşünmemiz lazım. CHP savunduğu demokrasi anlayışını yerelde uygulayabilirdi. Eğer bu üyeler kendi belediye başkanı adaylarını seçemiyorsa CHP yönetimi de kendini değerlendirsin

“Uçaktan bakar gibi bakıp karar veriyorsunuz”

PM'ye Aykurt Nuhoğlu ismi gelip oylanmadı. Aykurt Nuhoğlu'nun aday olma hakkı var. Buna karar verecek olan 61 tane PM üyesidir. Siz herhangi br ismi oraya götürüp Aykurt Nuhoğlu'nu götürmüyorsanız antidemokratik biçimde hakkını elinden alıyorsunuz demektir. Adayların hepsini PM'ye sunmuyorsunuz, önseçim yapmıyorsunuz, eğilim yoklaması da yapmıyorsunuz. Ankara'dan uçaktan bakar gibi bakıp karar veriyorsunuz. O zaman kamuoyuna karar verme kriterlerini açıklamalısınız.

Tüzüğe göre mevcut aday PM'de reddedildi. Yani salt çoğunluk sağlanamadı. Genel merkezin bu iddiayı devam ettirdiğini düşünmüyorum. Eğer ısrar ederlerse ben de Kadıköylüler de hakkını arar. Mevcut adayın ayrıca bir daha oylanmaması gerekiyor. Çünkü bir irade tecelli etti. İkinci sefer karar verin demek baskıdır.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar