Nihat Zeybekci T24’e konuk oldu

T24’ten Şirin Payzın’a konuk olan AK Parti’nin İzmir adayı Nihat Zeybekci merak edilen konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Nihat Zeybekci T24’e konuk oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
8 Şubat 2019 Cuma 14:03

AK Parti’nin İzmir adayı olan Nihat Zeybekci, yerel seçim çalışmalarına devam ediyor. İzmir’de CHP adayı Tunç Soyer’in rakibi olan Zeybekci T24’ten Şirin Payzın’ın sorularını yanıtladı.

“Atatürk bağımsızlığı bir sembolüdür”

Laik ve Atatürkçü seçmene de mesaj veren Zeybekci “Atatürk yüzde 25’lik bir partinin insafına mı kaldı, Atatürk anti-emperyalist duruşuyla bağımsızlığın sembolüdür, 82 milyonun kahramanıdır ama herkesin sevme şekli başkadır” dedi.

“Şarap, içki üretimini koruyarak geldik”

Şirin Payzın’ın “AK Parti’ye yönelik genel bir önyargı var, şarap üretimine teşvik vermeyi düşünür müsünüz?” sorusuna da “Alkollü içki üretimini destekleyerek geldik, hükümet olarak yerli içki üretimimizi, diğer ülkelerden ithal edilen ürünlerin üzerine koyduğumuz vergilerle koruyarak geldik” sözleriyle yanıtladı.

Zeybekci, Kürt seçmenin de belirleyici olduğu İzmir’de “Kürt seçmene ne mesajınız var” sorusuna, “Kürt vatandaşlarımızı bir kimlikle tanımlamak ayrıştırmaktır” sözleriyle karşılık verdi.

AK Parti'nin İzmir adayı, Payzın’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “HDP eşittir PKK” açıklamasının Kürt seçmen nezdinde sıkıntı yaratıp yaratmadığı sorusuna, “HDP demokratik, seçimlere giren legal bir partidir. Ama terörü bir kez lanetlemeleri gerekir” diye yanıtladı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar