için kaldı

Altaylı'dan İmamoğlu'na: Medyaya çattınız, 'Haksızsınız' diyemem

Yazar Fatih Altaylı, Ekrem İmamoğlu’nun medyaya yönelik söylediği sözleri değerlendirdi. Altaylı, İmamoğlu’na, “Dün medyaya çattınız, 'Haksızsınız' diyemem” ifadelerini kullandı

Altaylı'dan İmamoğlu'na: Medyaya çattınız, 'Haksızsınız' diyemem
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
9 Nisan 2019 Salı 10:58

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu medyaya karşı şu ifadeleri kullanmıştı:

“Medya insanları bilgi alma haklarını korumak zorundadır. Bazı medya kanallarını anladık, onları bir kenara koyuyorum. Anadolu Ajansı da dahil. Ama bazı aileler, bazı iş insanları var ki onlarca yıl ailelerinin büyüklerinin kurduğu, bugüne getirip taşıdıkları soyadlarıyla Türkiye’ye örnek olmuş iş insanları var. Ben onların patronluğunu yaptığı medya kanallarında sesimin kısılmasını, onlar adına değil, geçmişleri adına, aileleri adına, üzüntüyle takip ediyorum. Rakibimiz adına 10 kişi konuşuyor, her birini naklen veriyorlar. Benim de onlara cevabım var, beni neden göstermiyorsunuz?

Benim söylediğimi insanlar duymazsa o insanın bana verdiği cevaptan ne anlayabilir? Böyle adalet olur mu? İsim veriyorum; NTV’yi, Şahenk ailesini, Habertürk’ü, Ciner ailesini, CNN Türk’ü, Demirören ailesini takip ediyorum… İş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Yoksa gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim. Ama saygı duyduğum için aklıselim insanları göreve davet ediyorum.Bu mesele Ekrem İmamoğlu meselesi değildir. Bu mesele memleket meselesidir. Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin."

 Altaylı: ‘Haksızsınız’ diyemem

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ekrem İmamoğlu’nun bu sözlerinin değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Altaylı şunları söyledi;

“Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası süreci oldukça iyi götürüyor.

Hâlâ ve her şeye rağmen sükunetini önemli ölçüde koruyor, olumlu tavrını sürdürmeye çalışıyor.

Dün bu tavıra gölge düşürme potansiyeline sahip hamle Ankara’dan geldi.

Meral Akşener’in gereksiz sert, cepheleştirici açıklaması, İmamoğlu’nun İstanbul’daki tutumuna ve duruşuna zarar verecek türden görünüyor.

Özellikle de, seçimin tekrarı söz konusu olursa.

Bir tavsiyem de Ekrem Bey’e.

Dün medyaya çattınız.

Haksızsınız diyemem.

Ama “Bunu kafaya takmayın” diyebilirim.

Türkiye’de güçlü lider olabilmek için manşetlerle değil manşetlere rağmen gelebilmek gerekiyor.

Güçsüzleştikçe manşetlere ihtiyaç duyar hale geliyorsunuz.

O yüzden medyanın tavrını dert etmeyin.

Sizin için iyi bile olabilir!”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar