Mansur Yavaş'tan işçi çıkartma açıklaması

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, "İşçi çıkartmayacağız ama görevden alacağımız insanlar var" dedi.

Mansur Yavaş'tan işçi çıkartma açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
9 Mart 2019 Cumartesi 22:15

Millet İttifakı'nın CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Sincan ilçesinde seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. Meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Yavaş, az hizmet alan yerlerden birinin Sincan olduğunu belirtti. Mansur Yavaş, ”Ulaşım sorunu çözülmemiş. Her yere fakülte açılıyor, yüksekokul açılıyor maalesef Sincan’da bu da yok. Biz Ankara’yı, Sincan’ın köylerini karış karış biliyoruz. Ankara’da aday olduğumuzda en büyük sorunu sizlere sorduğumuzda ‘ulaşım’ çıktı, ‘musluklardan içilebilir su’ sorunu çıktı. Bunlarla ilgili projelerimizi ‘100 günde 100 proje’ diye ortaya çıkardık. İnşallah bu projelerimizin hepsini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

"İşçi çıkartmayacağız ama görevden alacağımız insanlar var"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması durumunda AK Partili Mehmet Özhaseki’nin kendisi için ‘Hemen işçi çıkaracak’ dediğini belirten Yavaş, şunları kaydetti:

”Söz veriyoruz; işçi falan çıkartmayacağız. İşini yapan herkes bizim mesai arkadaşımızdır. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Ama görevden alacağımız insanlar var. Bu arkadaşınız daha belediye başkanı olmadan Kayseri’de beraber çalıştığı genel sekreterini önce bakanlığa getirdi, şimdi daha adayken belediye genel sekreteri yaptı. Bunları ayarlıyorlar. Belediye işçilerini sağa sola gönderiyorlar. EGO Genel Müdürü seçim bürosu açıyor, şoförleri görevlendiriyor. Belediye işçilerini sandık başlarında görevlendiriyorlar. Halk Ekmek Genel Müdürü benimle ilgili hakaret içeren tweet’ler atıyor. Ne yapacağım ben bunları? Gereğini yapacağım, merak etmeyin. O işçilere dokunmayacağım; ama bunlara elbette ki gereğini yapacağım. Benimle ilgili olarak en son 10 gün önce duvarın birine karalamak için Kürtçe yazılar yazdırdılar. Yakalandı. Ve o belediyede bir şirkette genel müdür yardımcısı çıktı. Onun için diyorum ki ’22 gün kaldı, keyfini çıkarın, ne keyif yaparsanız o kâr.’ 1 Nisan’dan itibaren o keyfiniz sona erecek ve biz geleceğiz, bunların hesabını halk adına soracağız. Bundan sonra yetimin malını sağda solda harcamak yok.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar