Mansur Yavaş'tan hükümsüz harcama açıklaması

Kesin olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mansur Yavaş, bir önceki dönemin belediyesinin seçim sonrasındaki harcamalarının hükümsüz olduğunu söyledi.

Mansur Yavaş'tan hükümsüz harcama açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
5 Nisan 2019 Cuma 17:33

Kesin olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "1 Nisan'dan itibaren yapılan harcamalar belediye ve üçüncü şahıslar yönünden hükümsüz olacağını şimdiden duyuruyorum" dedi.

"Yeni seçilen kişi göreve başlayıncaya kadar görevi vekaleten yürüten kamu görevlileri, sadece 'Gündelik Cari İşleri' yürütebilirler" ifadelerini kullanan Yavaş, bu kişilerin yeni harcamalar yapamayacaklarını, bunun cezai ve hukuki sorumluluk doğuracağını belirtti.

Yavaş'ın açıklamaları şöyle:

"1 Nisan 2019 tarihinden itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesinde rutin işler haricinde yapılan işe adam alımı, kiralama , bankadan kredi çekme vs gibi işlemlerin tümünün belediye ve 3.şahıslar yönünden hükümsüz olacağını şimdiden duyuruyorum.

Bir kamu görevini vekaleten yürüten veya süresi biten ancak yeni atanan veya seçilen kamu görevlisinin görevine başlamadığı süre içinde, yeni seçilen kişi göreve başlayıncaya kadar görevi vekaleten yürüten kamu görevlileri, sadece "Gündelik Cari İşleri" yürütebilirler.

Sadece kamu hizmetinin sürekliliği gereği, kamu hizmetini sürdürebilecek şekilde satınalma,satış, ödeme ve harcama yaparlar. Asla yeni personel işe almazlar, yeni ihale yapamazlar, yeni harcama yapamazlar. Aksine davranışların cezai ve hukuki sorumluluk doğuracağı bilinmelidir."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar