için kaldı

Mansur Yavaş'a saldırı yapılacak iddiası

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile ilgili 'saldırı yapılacak' iddiası üzerine koruma tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Mansur Yavaş'a saldırı yapılacak iddiası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
2 Mart 2019 Cumartesi 17:34

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş’a yönelik bir saldırı olacağı ihbarı Mansur Yavaş ve arkadaşlarını harekete geçirdi.

İsmi bir grup organize suç örgütüyle anılan bazı şahısların İstanbul’dan Ankara’ya gelerek, göstermelik olarak bazı güvenlik şirketlerinde işe başlatıldığı ve önümüzdeki süreçte seçim çalışmalarını sabote etmeye yönelik girişimlerde bulunacaklarına dair gelen duyumlar üzerine Mansur Yavaş’ın koruma tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı.

 

Çelik yelek

Yavaş’ın gece katıldığı programlarda pardösüsünün içine çelik yelek giydiği ve yakın korumalarının artırıldığı, toplantı yapılacak salonlarda da salonların girişinde dedektörlerle katılımcıların arandığı öğrenildi.

Valilikten açıklama

Konuyla ilgili Ankara Valiliğinden açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Çeşitli iletişim ve sosyal medya mecralarında “Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mansur Yavaş'ın tehdit edildiği ve bu nedenle koruma tedbirlerinin artırıldığı” yönünde paylaşımlar yapıldığı görülmektedir. Söz konusu iddialarla ilgili olarak Güvenlik Birimlerimize yapılan herhangi bir müracaat, ihbar veya duyum bulunmamaktadır.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin genel güvenlik tedbirleri ile adaylara yönelik gerekli tedbirler ilgili güvenlik birimleri tarafından alınmaktadır.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar