için kaldı

Nagehan Alçı: Makullerin yarışı

Yazar Nagehan Alçı, Ak Parti ve CHP’nin İstanbul ve Ankara adaylarını değerlendiren bir yazı kaleme aldı.

Nagehan Alçı: Makullerin yarışı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
12 Ocak 2019 Cumartesi 14:01

 Ankara’da AK Parti’den Mehmet Özhaseki CHP’den ise Mansur Yavaş aday olurken İstanbul’da ise AK Parti’den Binali Yıldırım CHP’den de Ekrem İmamoğlu aday oldu.

Habertürk yazarı nagehan Alçı iki büyükşehir adaylarını değerlendirdi.

 Alçı’nın yazısı şöyle:

“Geçen Çarşamba akşamı sevgili Didem Arslan Yılmaz’ın programında Mansur Yavaş’ı büyük bir mutlulukla izledim. Son derece yapıcı, seçimin bir savaş değil, bir yarış olduğunun bilincinde olan, hizmet odaklı, en büyük kavgaları verdiği Melih Gökçek ile ilgili dahi olumsuz bir ifade kullanmayan olgun bir profil gördüm Mansur Bey’de. Tebrik ediyorum…

Mansur Yavaş'ın doğru üslubu

Özellikle "Demokrasilerde kaybeden yoktur", "Biz sadece Ankara’yı 5 yıllığına yönetmeye talibiz", "Belediye başkanları siyasi düşüncesi ne olursa olsun onu kalbine gömüp bütün insanlara saygı duymalıdır", "Rövanş duygumuz yok, zafer kazanmış olmuyoruz. Düşman mı var karşımızda?" sözlerini çok önemsedim.

Baba tarafından Kayserili olarak Mehmet Özhaseki’nin belediyeciliğini, kente neler kattığını, Türkiye’nin şehircilik anlamında en başarılı örneklerinden biri olan Kayseri ile adeta özdeşleştiğini bilirim. Bunların yanı sıra Özhaseki yumuşak ve yapıcı üslubu ile de tanınır.

Bu nedenle Mansur Yavaş’ı dinlerken Ankara’da bu kez yarışın bir "makuller yarışı" olacağını düşündüm. İki taraf da diyaloğa açık, nazik ve makro siyasete değil, kent sorunlarına ve belediyeciliğe odaklı. Tam da gerçek demokrasilerde olması gerektiği gibi güzel bir yarış olacak Ankara’da…

Ekrem İmamoğlu'nun ziyareti

Aynı şeyi İstanbul için de söylemek mümkün. Ekrem İmamoğlu da perşembe akşamı Başkan Erdoğan’ı ziyaretinde son derece yapıcı bir tavır sergiledi.

Savaş değil, nazik bir yarış, düşman değil rakip, kana kan değil, vaade vaat… Demokrasilerde olması gereken budur. Hele köfteci muhabbeti özlediğimiz gülümsemeyi getirdi siyasete.

Binali Yıldırım’ın yapıcı ve yumuşak tarzı zaten herkesin malumu. Ekrem İmamoğlu da kavgacı değil, diyaloğa açık bir aday olduğunu ortaya koydu. İstanbul’da da "makuller yarışı" olacak. Ve bence 31 Mart’ın havası, sonuçlar ne olursa olsun, hepimize iyi gelecek."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar