İmamoğlu YSK’ya seslendi: Lütfen süreci toparlayın

Resmi olmayan rakamlara göre İstanbul’da başkanlık yarışını kazanan Ekrem İmamoğlu YSK’ya çağrıda bulunarak, “YSK'nın sürecin uzamamasıyla ilgili yoğun çalıştığını biliyoruz. Ama lütfen süreci toparlayınız artık. Süreç bellidir, ortadadır” dedi

İmamoğlu YSK’ya seslendi: Lütfen süreci toparlayın
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
4 Nisan 2019 Perşembe 08:45

İstanbul’da kesin olamayan rakamlara göre Ak Partli rakibi Banali Yıldırım’a göre seçimleri kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu, YSK’ya çağrıda bulundu.

İmamoğlu AK Partili yetkililerin ve Binali Yıldırım'ın eleştirilerine cevap verdi. İmamoğlu şöyle konuştu: 

“Bu ülkenin sinirlerini bozmak gerçekten benim işim değil. Genel başkan yardımcısı bu seçimi 'en şaibeli' seçim diye tanımlayabiliyor. Ne acı. Biz desek 'muhalefet dedi' derler. Her hususun başındaki yetkilerin sahibi olan bir partinin genel başkan yardımcısının bunu söylemesi kadar trajik bir şey olamaz. Niçin bununla ilgili bir kelime kurmadınız Sayın Yıldırım? Bu kişi seçime birkaç gün kala 'en güvenli seçimi yaşayacağız' diyen kendisi. Ben Sayın Yıldırım'ın bu konulara  dikkatini çevirmesi ve bu hususlarla ilgili açıklama yapmasını bekliyorum.”

Oy hırsızlığı diye bir şeyin yazıldığını belirten İmamoğlu, “Benim hırsızlıktan bildiğim bir şey var o da gönül hırsızlığı. Herkesin gönüllerini kazanmaya geliyor. AK Partili hemşerilerim şuna inansınlar ki asla ve asla kendilerini kenara itilmiş bir şekilde görmeyecekler” açıklamasını yaptı.

"Belediye çalışanları yüreğini ferah tutsun"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki çalışanlara da seslenen İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına birkaç şey söylemek istiyorum. Çalışan memnuniyeti bir kurum için önemlidir. Hiçbir çalışanımın kendini bana adamasını istemedim, istemeyeceğim de. Siyasiler oyla gelir, oyla gider. Bugün vardır, yarın yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışanları kalıcıdır. Ben alın terine, emeğe çok değer veren birisiyim. Ben insan kaynakları mastırı yaptım. 16 milyonluk bir şehri yönetmek de insan kaynağı ile olan ilişkinin bir parçası. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan herkese müjdeliyorum ki, alın teri akıtan, emek harcayan başımın üstündedir. Gönüllerini ferah tutsunlar, benim elimin sıcaklığını, yüreğimin sıcaklığını hissettikçe benimle çalışmaktan çok büyük keyif alacaklardır” dedi

“Lütfen süreci toparlayınız”

Sürecin uzamamasını isteyen İmamoğlu, “Hukuka ve anayasaya inanıyoruz. 1 oyla bile seçimin kazanmanın önemini biliyoruz. Bizim 20 bin oy farkını küçümserken 3 bin oyla kazandığınızı açıklıyorsunuz. Sayın Bahçeli'nin '1 oyla bile kazanırsınız' sözlerini hatırlatırım. YSK'nın sürecin uzamamasıyla ilgili yoğun çalıştığını biliyoruz. Ama lütfen süreci toparlayınız artık. Süreç bellidir, ortadadır. İtirazlar sürerken, 30 bin oy farkla Ankara'daki adayın başkanlığının kesinleştiği gibi pat diye açıklayın demiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar