İmamoğlu o sözlerle ilgili konuştu: Kimseye parmağımı sallamadım

Katıldığı bir programda konuşan Ekrem İmamoğlu, medya patronlarının ismini söylemesi hakkında, “Aile soyadlarını hatırlattım. 60 yıllık kurumları temsil ediyorsunuz dedim. kimseye parmağımı sallamadım” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu o sözlerle ilgili konuştu: Kimseye parmağımı sallamadım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
11 Nisan 2019 Perşembe 09:36

Resmi olmayan rakamlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, medya patronlarını soyadlarını söyleyerek, “Rakibimiz adına 10 kişi konuşuyor, her birini naklen veriyorlar. Benim de onlara cevabım var, beni neden göstermiyorsunuz? Benim söylediğimi insanlar duymazsa o insanın bana verdiği cevaptan ne anlayabilir? Böyle adalet olur mu? İsim veriyorum; NTV’yi, Şahenk ailesini, Habertürk’ü, Ciner ailesini, CNN Türk’ü, Demirören ailesini takip ediyorum… İş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Yoksa gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim” açıklamasını yapmıştı

“Kimseye parmak sallamadım”

İmamoğlu bu söylediği sözlere katıldığı bir programda açıklık getirdi. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Hayatımda tehdit nedir bilmem. Yalan nedir bilmem. Allahıma şükür. İtibarlarını hatırlattım. Aile soyadlarını hatırlattım. 60 yıllık kurumları temsil ediyorsunuz dedim. Yandaş kısmı anmıyorum bile. Onlar vazifeli. Siz öyle değilsiniz yapmayın dedim. Üzüldüm ben kimseye parmağımı sallamadım. Hatırlatmak vazifem. Partinin temsilcisi benim yaptığım toplantıya cevap veriyor. Onu yayınlıyor. Beni yayınlamıyor. Vatandaş ne anlayacak bundan. İnce hesaplar, beyinde dolaşan tilkiler benim hiç işim değil. Zihnim insanlar hakkında çok temiz. İşlerini yapsınlar bu dil onlara minnettarım der, teşekkür ederim.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği ‘topal ördek’ eleştirisi hakkında ise, “Tahmin edemeyecekleri kadar güzel yöneteceğim. Toplumun önünde cereyan edecek her şey. Kaç kişiyiz biz 180 küsür kişi. Ne olacak? Birisi İstanbul'a bile bile ihanet mi edecek? Hadi etsin bakalım. Her birisi İstanbul'a hizmet etmek için geliyor. Dolayısıyla biz o insanların hizmet etmeleri için ortak akıl kavramını devreye sokacağız. İstabul'un 39 belediye başkanı benim yol arkadaşımdır. Hangi partiden seçildiyse… Hepsinin kapısını çalacağım. Benim belediyemi ziyaret etmediler. İzin alamadılar. Benim izin alacak yerim yok. Benim genel başkanım öyle bir şey demez. Bu millet üretken, kabiliyetli. Bu millete fırsat, eşit ortamlar tanıyacaksınız. Birinci zehir partizanlık. Kapımızdan içeri girmeyecek kardeşim. Partiler hizmet için araç, amaç değil" açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar