Kılıçdaroğlu ve Akşener bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir araya geldi. Görüşmede ittifaktaki sorunlar ele alındı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener bir araya geldi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
22 Ocak 2019 Salı 08:27

Yerel seçimlere ittifak yaparak girecek olan CHP ve İYİ Parti’de bazı yerlerde sorunlar olduğu ortaya çıkmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener akşam yemeğinde buluştu. Görüşmede ittifaktaki sorunlar ele alındı.

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı ve İstanbul'un ilçeleri ile birlikte birçok adayın belirleneceği Parti Meclisi (PM) toplantısının 27 Ocak Pazar günü yapılmasına karar verilmesinin ardından iki lider ittifakı görüşmek için buluştu.

Akşam yemeği yediler

CHP'nin hafta sonu yapılacak kritik PM toplantısı sonrası, İYİ Parti ile yürütülen işbirliği görüşmelerinde son rötuşların yapılması için sürpriz bir zirve yapıldı.

Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı'yı makamında kabul eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in misafiri oldu.

Akşener'in evinde eşleri ile birlikte akşam yemeğinde buluşan iki lider, iş birliği görüşmelerinde tıkanan ilçelerle ilgili çözüm yolları aradı.

Masada İstanbul mu var?

Akşam yemeğinde, başta Akşener'in ikamet ettiği Üsküdar'ın da içinde yer aldığı İstanbul'un ilçeleri ile ilgili uzlaşma sağlandığı ve kurmayların yapılan anlaşmayı bugün protokole bağlayacağı öğrenildi.

Ayrıca kurmayların yapacağı son toplantılarda Genel Sekreter Paçacı'nın, müzakereci görevini Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dan devralabileceği de konuşuluyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar