CHP ile İYİ Parti yerel seçimde ittifak konusunda anlaştı

İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından kameralara karşısına geçti. İki lider de "Güzel şeyler olacak" dedi.

CHP ile İYİ Parti yerel seçimde ittifak konusunda anlaştı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
12 Aralık 2018 Çarşamba 19:24

CHP ile İYİ Parti arasında işbirliği görüşmelerinde dün akşam büyük bir kriz yaşandığı iddia edilmişti. İYİ Parti ile yürütülen ve uzun sürmesi nedeniyle iki partiye de artık zarar verdiği değerlendirilen ittifak görüşmeleri konusunda partilerin karşılıklı ziyaretleri yaşandı

CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde uzlaşma çıktı. Ankara, İstanbul ve İzmir adayı CHP'li olacak.

Cumhuriyet'in haberine göre, gelinen son aşamada CHP’nin; İYİ Parti’ye Kocaeli, Denizli, Ordu, Samsun ve Trabzon’ı bıraktığı ve söz konusu büyükşehirlerde aday çıkarmayacağı öğrenildi.

İYİ Parti de Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Antalya’da aday çıkarmayarak CHP'yi destekleyecek. Anlaşmanın detaylarının Akşener ve Kılıçdaroğlu görüşmesinde şekillendiği ve önümüzdeki günlerde resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Basın toplantısı

İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Güzel bir çalışma oldu. Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Değerli arkadaşlarımız yoğun bir çaba harcadılar. Bizim gündemimizde her zaman Türkiye ve demokrasi var. Özel, kişisel angajmanlara girmeden yolumuza devam ettik. Güzel bir görüşme oldu. Yerel seçimler Türkiye için çok önemli. İnşallah baharda güzel bir bahar yaşayacağız. ‘Güzel şeyler olacak’ demiştik, evet güzel şeyler olacak. Biz kendimizi Türkiye’ye adamış insanlarız. Çocuklarımız güzel bir geleceğe sahip olsun istiyoruz. Güzel şeyler olacak. işbirliği dolayısıyla ben genel başkana çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar