için kaldı

Kılıçdaroğlu CHP-HDP ittifakı iddialarına yanıt verdi

Partisinin İzmir adaylarının tanıtım toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu CHP-HDP ittifakı iddialarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Bizi eleştiriyorlar, 'şununla ittifak yapıyorlar, bununla ittifak yapıyorlar' diye. Biz sandığa giden bütün seçmenlerle ittifak yapıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu CHP-HDP ittifakı iddialarına yanıt verdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
17 Şubat 2019 Pazar 14:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

- İzmir, Türkiye’nin gözbebeği olan bir kent, demokrasinin kalesi, uygarlığın kalesi olan bir kent. 8500 yıllık tarihi barında taşıyan bir kent. İzmir milletvekili olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.

- Victor Hugo, İzmir için şöyle der; “İzmir bir prensestir, çok güzel küçük şapkasıyla. Mutlu ilkbaharlar durmaksızın onun çağrısına yanıt verir”

- Biz Mart’ın sonu bahardır derken, yıllar önce Victor Hugo’nun söylediğini tekrarlamış oluyoruz.

- Bütün Türkiye’ye bahar ve barış gelmeli. En büyük arzumuz budur.

- İzmir’e çok güzel hizmetler yapıldı. Lütfen hep beraber ayağa kalkarak Aziz Kocaoğlu’nu alkışlayalım. 390 yıl hapisle yargılandı. Ama diz çökmedi, boyun eğmedi.

- Birileri kurşundan söz ediyor. Eğer bu ülkeden kurşundan söz edeceksen, Hasan Tahsin’in kurşunundan söz edeceksin.

"Tanzim satış 1970’lerde kaldı"

- Şimdi tanzim satış mağazaları diyorlar, onlar 1970’lerde kaldı. Bu sorunu çözmek istiyorsanız gelip Aziz Kocaoğlu’ndan ders alacaksınız. Son 10 yılda kooperatif artışı yüzde 161, kooperatiflerde çalışan sayısı yüzde 616, ciro artışı yüzde 658, üreticiye aktarılan para 825 milyon lira, Türkiye’de tarım gerilerken İzmir’de tarımın ortalama büyümesi yüzde 7,5.

"Sandıkta bütün seçmenlerle ittifak yapıyoruz"

- İthal bir belediye başkanıyla İzmir yönetilemez. İzmir’i yönetecek kişinin İzmir’in tarihi dokusuna sahip çıkması lazım. Bizi zaman zaman eleştiriyorlar; şununla, bununla ittifak yaptınız. Sandıkta bütün seçmenlerle ittifak yapıyoruz.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar