İzmir’de CHP kimi aday gösterecek?

Mevcut başkan Aziz Kocaoğlu’nun dün yaptığı adaylık açıklamasından sonra gözler CHP’ye çevrildi. Ankara ve İstanbul adayını açıklayan CHP’nin İzmir’de kimi aday çıkaracağı ise merak konusu oldu

İzmir’de CHP kimi aday gösterecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
17 Ocak 2019 Perşembe 11:22

CHP, Ankara’dan Mansur Yavaş’ı İstanbul’dan ise Ekrem İmamoğlu’nu aday çıkarırken İzmir adayını ise hala açıklamadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent olan İzmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım” ifadeleriyle yeniden aday olabileceği sinyalini vermişti.

Soyer ve Batur ön planda

Kulislerde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur’un adı öne çıkıyor

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, “Para Gündem” programında yaptığı değerlendirmelerde, “Kılıçdaroğlu için zor bir durum. CHP, rahat olduğu bir kentte zorlanıyor. Tunç Soyer isminin önde olduğunu düşünüyorum” dedi. Aydemir, CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi Kocaoğlu’nun yaptığı açıklama nedeniyle Soyer’in isminin açıklanmadığını da söyledi.

Aziz Kocaoğlu’nun gazetecilerle yaptığı bir toplantıda, İzmir için adı geçen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila için, “Onun olmasını isterdim ama biraz daha tecrübe kazanması lazım” diyerek tecrübe kazanması gerektiğini söyledi. Kocaoğlu’nun Alaattin Yüksel ve Abdul Batur’u desteklediği de ortaya atılan iddialar arasında yer aldı.

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını 26 Ocak’ta açıklaması bekleniyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar