Zeybekci canlı yayında projelerini anlattı

AK Parti’nin İzmir adayı olan Nihat Zeybekci, katıldığı canlı yayın programında projelerini anlattı. İzmir'in Pire'ye kaptırdığı liman avantajını Çandarlı Limanı ile tekrar geri alacağını söyledi.

Zeybekci canlı yayında projelerini anlattı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
13 Mart 2019 Çarşamba 10:03

AK Parti tarafından İzmir’e aday gösterilen Nihat Zeybekci, 1 Nisan’da göreve geldiklerinde çöp sorunu tamamen çözeceklerini söyledi.

“İzmirlilerden karşılığımı gördük”

Seçim kampanyasına erken başlayan aday oldukların belirten Zeybekci, “Soyadımız itibarıyla Zeybekci, Egeliyiz. Egeli insanların tavır ve yaklaşımlarını biliyoruz. Aslen İzmir'de işi gücü olan, sivil toplum kuruluşlarla çok yakın teması olan, şirketleri olan, istihdamı olan birisiyim. Bu sürecin bana öğrettiği şey ilk başlarda çok nazikçe merhaba, nasılsınız, iyi misinizden, vallahi bir çayımı içmeden bırakmamdan direk dokunan, temas eden, samimiyetinizi, kabiliyetinizi anlatan, insanların size inanmalarını sağlamakla ilgili açık yüreklilikle, İzmirli vatandaşlarımızla sohbet ettiğimizde bunun karşılığını gördük” ifadelerini kullandı.

“Kooperatiflerin koruyucusu olacağız"

Tarımla ilgili bütün alanlarda projelerinin olduklarını söyleyen Zeybekci, “İzmir tarımsal gayri safi hasılatında Türkiye'de 2 numara. Süt üretiminde 1 numara. Bütün bunların her birini dünya markası haline getirmek için bir çabamız olacak. İlçelerde kurulan kooperatiflerin koruyucusu kuracağımız şirket olacak. Şirket belediyenin şirketi olacak. Şirket kooperatiften ürünü alınca depolayabilme mali gücüne sahip olacak. Bu şirket kâr amaçlı değil zaten bir yere kadar zarar amaçlı kurulacak.  Dünyada tüm İzmir'in hassas ürünleriyle ilgili tanıtım kampanyalarını yapacak. Dünyada bazı yerlerde görürsünüz. Londra, Paris, Tokyo, New York, Dubai'nin belirli köşelerinde İtalyan yemekleri mağazaları ve İtalyan ürünleri vardır. Bunu biz kuracağız” açıklamasını yaptı.

 Yapılan anketlerde İzmir’de alt yapı sorunu çıktığının bildiren Zeybekci, “Ulaşım, otapark, yol kalitesi, yağmur suyu basması, çöp çıktı. İzmir'de tüm yağmur suları kanalizasyona verilir. Biz İzmir'de yağmur suyunu komple kanalizasyonu verdiğimiz için her yağmurda basan yağmur suyu değil lağım. Bu da denize gidiyor. 21. yüzyılda Türkiye'de böyle bir problem yaşayan başka bir şehir kalmadı. İzmir çöpünü dağlara, tepelere atıyor. Ben Denizli'de modern depolamayı yaptım da geldim. Bunlar depolanır, sızdırılmaz, arıtılır orada bir gaz oluşur, oradan da elektrik üretilir. Ben bunu yaptım da geldim. Denizli'de çöplerden elektrik enerjisi üretiliyor” diye konuştu

“İzmir'deki Çandarlı limanı Pire'nin yerini alacak"

İzmir’i bir zevk şehri haline getireceklerini ifade eden Zeybekci, “İzmir bir merkezdi. Bütün Ege'nin adalarıyla birlikte geldiği bir yerdi. Gidilmek istenen bir yerdi. İzmir zamana ayak uyduramadığından dolayı Pire ve Malta limanı İzmir'in fonksiyonunun yerini aldı. Değişen, büyüyen dünyaya nakliyecilik sistemine ayak uyduramadığı için İzmir, Pire Limanı çıktı. Çandarlı limanı ile İzmir tekrar bunu alacak. Çiğli Havalimanı bizim için e-ticaret, hava kargo ve lojistik merkezi olacak.” dedi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar